Dış politikada Gül farkı

Dış politikada Gül farkı
Sezer ile donan ilişkiler Gül ile canlandı. Gül, Sezer’in 7yılda yaptığını, 2 yılda gerçekleştirdi. Sezer, dış dünyada kurduğu yenibağlantılarla değil, vetolarıyla zihinlerde yer aldı. Gül ise, dış politikadaaktif rol oynuyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi / VAKİT

Çankaya’nın dış politikadaki öncü-destekçi konumunu yitirmesine neden olan A.N. Sezer’den dolayı boşlukta kalan dış ilişkileri doldurmak için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hiç boş durmuyor.

SEZER DONDURDU, GÜL CANLANDIRDI

Sezer, dış dünyada kurduğu yeni bağlantılarla değil, vetolarıyla zihinlerde yer alırken, Cumhurbaşkanı Gül; Türk dünyası, İslam dünyası, AB ve hatta Afrika kıtasına yaptığı ziyaretler ile Türkiye’nin dış politikadaki rolünü yeniden canlandırdı.

SEZER İLE GÜL FARKI

28 Ağustos 2007’de Cumhurbaşkanı seçilen ve aynı gün yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 yıl içerisinde 45 defa yurt dışına çıkarken, Sezer’in 7 yılda yaptığı yurtdışı seyahat sayısı ise 49’da kalmıştı.

GÜL’ÜN AYAK BASMADIĞI YER KALMADI

Cumhurbaşkanı Gül, görevi boyunca ikili ilişkileri güçlendirmek ve sorunların kısa zamanda çözülmesine yönelik yurt dışına ziyaretlerine KKTC ile başlarken; Azerbaycan, İran, Suriye, Irak, Bahreyn, Suudi Arabistan, Kırgizistan, Tacikistan, Fransa, Romanya, Kazakistan, Gürcistan, , Mısır, ABD, Türkmenistan, Pakistan, Senegal, Katar, Suriye, Japonya, Hırvatistan, Makedonya, Ermenistan, Finlandiya, Estonya, Almanya, Rusya, Kenya, Çin, Tanzanya, Belçika, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’ne ayrı ayrı ziyaretlerde bulundu, birçok ülkeye 2, hatta 3 defa ziyarette bulunduğu da oldu.

KÖŞKE ZİYARETÇİ YAĞDI

Yine Cumhurbaşkanı Gül, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Bahreyn Kralı, Kuveyt Emiri, Türkmenistan Devlet Başkanı, Irak Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Yemen Cumhurbaşkanı, Senegal Cumhurbaşkanı, Ürdün Kralı, Sudan, Lübnan, Somali, ABD, Mısır, Filistin, Afganistan ve Pakistan cumhurbaşkanları ve Kraliçe 2’nci Elizabeth gibi yaklaşık 20’nin üzerinde önemli konuğu Çankaya Köşkü’nde ağırladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.