Güzel: CHP siyasi münafık!

Güzel: CHP siyasi münafık!
TBMM'de, onay verdikleri askeri kişilere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi 2 gün sonra Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıklayanCHP’ye tepki gösteren Hasan Celal Güzel, "CHP’l

Asker kişilerin sivil mahkemelerde yargılanmasının yolunu açan yasaya Danışma Kurulu'nda gece onay veren CHP'lilerin, 2 gün sonra düzenlemeye karşı çıkmaları ve düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıklamalarına eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel'den önemli değerlendirmeler geldi.

“367'NİN BENZERİ BİR DURUM"


367 tartışmalarının yaşandığı günlerde Anavatan ve DP kurmaylarının ilk önce demokrat bir tavır sergilediklerini, oylama günü ise çark ederek geri adım attıklarını hatırlatan Güzel, “Benzer bir durum ile karşı karşıyayız” dedi. Güzel, “Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde DP ve Anavatan kurmaylarının oturuma katılmamaları için son dakika birileri, ‘yapmayın… Aman ha… Hımmm' demişlerdir. Onlar da, ‘tamam paşam' diyerek istenileni yerine getirerek oturuma katılmamışlardır. Bunun ispatını süreç içersinde hep beraber yaşadık. Anlaşılan aynısını bugün birileri CHP için de yaptı… Benzer bir uyarıyı CHP'lilerin kulağına da üflemişler” diye konuştu. Bu defa CHP'nin kendisini bile yanılttığını vurgulayan Güzel, “Geçici 15. maddenin kaldırılması yönünde kararlı gözüken CHP'nin halini görünce ben bile saf saf, ‘Müjde! Baykal demokrat oldu' başlıklı yazı yazdım. Son hadise ile birlikte bunların asla demokrat olmadıklarını görüyoruz. TBMM'de beraberce el kaldırdılar, mutabakat oldular şimdi ise Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar. Bunun anlatılacak bir tarafı yoktur. Bu çok büyük bir utançtır. Bu inanılmaz bir dönekliktir. Bir taraftan geçici 15. maddenin kaldırılarak darbecilerin yargılanmasını istiyorlar, bir taraftan da darbecileri caydırmak için atılan adımlara karşı çıkıyorlar. CHP'liler ‘siyasi münafık' olarak tarihe geçtiler. Sadece münafık olarak değil düştükleri rezil durumla da asla unutulmayacaklar. Utanmadan ‘kandırıldık'  demekten daha büyük bir ayıp olamaz” dedi.

CHP'nin son tavrını en iyi milletin değerlendireceğini belirten Güzel, “Millet bir defa daha görmüş ve anlamıştır ki; Baykal ve kurmaylarından asla demokrat olmaz. Bunların gözü, millet iradesinde değil her zaman darbecilerin iradesindedir” diye konuştu.

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.