Rusya'yı alkol ve uyuşturucu çökertiyor

Rusya'yı alkol ve uyuşturucu çökertiyor
Rusya'da her yıl yarım milyon kişi alkolden ölüyor

İLGİLİ HABER: RUSYA'NIN UYUŞTURUCU KABUSU

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, halkın 1990'larda Sovyetlerin yıkılma sürecinden bile fazla içki tükettiğini, mutlaka önlem alınmasını istedi. Rusya Sağlık Bakanı Tatyana Golikova'yı kabul eden Medvedev, "Alkolle savaşı güçlendirin. Hazırlanacak programlar, adım adım uygulamaya konulsun." dedi.

Geçen hafta yayınlanan Rusya sivil odaların raporuna göre ülkede 500 bin kişi alkol bağımlılığından hayatını kaybediyor. Erkeklerde iyice azalan ortalama ömür süresi fakirlikle mücadele eden ülkelerden bile geride. Eski Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov, ülkenin alkol tüketimi açısından bir yıkım yaşadığını, bunun önlenmesi için ciddi önlemler alınmasını istedi.


KRİZ NÜFUS ARTIŞINA NEDEN OLDU

Medvedev'e nüfus artışı ile ilgili bilgi veren Golikova rakamların sevindirici olduğunu, son beş ayda 699 bin 900 çocuğun dünyaya geldiğini, bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 daha fazla olduğunu söyledi. Ölüm oranlarında da düşüş olduğunu kaydeden bakan, özellikle kalp yetmezliği ve trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerde düşüş olduğuna dikkat çekti.

Evlilik oranlarında artış ve boşanma oranlarında da düşme görülmeye başladığını kaydeden bakan, "Son beş ayda evlilik için nikah yaptıranların sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 arttı. Boşanma oranları da aynı dönemde yüzde 3,7 azaldı. Ekonomik ve mali şartlarda yaşanan zorluklara rağmen, nüfus artışında ilerleme var." dedi.

Gelişmeleri sevindirici bulduğunu kaydeden Medvedev de, insanların krizi gelip geçici görmeye başladığını, ancak aile kurmanın gerekliliğini anladıklarını ifade etti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.