7 ilde şok baskın: 53 gözaltı

7 ilde şok baskın: 53 gözaltı
Yedi ilde yapılan operasyonda gözaltı sayısı 53'e çıktı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Balıkesir ile birlikte Şanlıurfa, Antalya, İzmir, İstanbul, Batman ve Aydın illerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda gözaltına alınanların saysının 53'e çıktığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekibi ile Edremit, İzmir, Antalya, Şanlıurfa, Batman ve Aydın polisinin ortaklaşa başlattığı operasyonda uyuşturucu tacirliği, çek-senet tahsilatı ve adam yaralama olayları gerçekleştirdiği iddia edilen organize suç örgütü üyesi 53 kişi, Edremit Kaçakçılık Organize Suçlar Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyon esnasında narkotik köpeklerinin de kullanıldığı öğrenildi.

Balıkesir KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Körfez bölgesinde çek-senet tahsilatı ve uyuşturucu tacirliği yapıp silahla adam yaralama olaylarına karıştığı iddia edilen bir gruba yönelik çalışma yaptı. Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 53 kişi yakalanarak gözaltına alındı. KOM şube ekiplerinin nokta operasyonlar yaptığı çalışmaların neticesinde, Balıkesir'in Edremit ilçesi ve diğer körfez ilçeleriyle birlikte Şanlıurfa, Batman, İzmir, Antalya ve Aydın illerinde de eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu illerde yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, Balıkesir'in Edremit ilçesine getirildi. 53 şüphelinin sorgulamalarının devam ettiği, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın operasyonla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

Gözaltındaki şüphelilerin sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edilecekleri öğrenildi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.