Diyanet'ten "düğün ölçüsü" uyarısı

Diyanet'ten "düğün ölçüsü" uyarısı
Ankara Müftülüğünce hazırlanan Cuma hutbesinde, düğünlerde ''ölçülü olun'' çağrısı yapılacak. Hutbede, sevinçlerin dostlarla paylaşılması sırasında çevreye zarar verilmemesi, başkalarının incitilmemesi, helal - haram sınırlarının aşılmaması gerektiğine di

Ankara Müftü Yardımcısı Kemal Aydoğan tarafından kaleme alınan ve bu hafta Cuma namazında okunacak hutbede, ailenin; erkek ve kadının, hukuki kurallara göre hayatlarını birleştirmeleriyle gerçekleşen bir kurum olduğu belirtiliyor. İslam dininin, evlilik ve aileye verdiği öneme değinilen hutbede, Kur'an?ı Kerim'de ve Hz. Muhammed'in hadislerinde ''bekar olanların evlendirilmesinin'' tavsiye edildiği vurgulanıyor. 

 

Her toplumun inanç ve kültürel değerlerine göre yapılan düğün törenlerinin, Türk milleti için de özel bir önem taşıdığı ifade edilen hutbede, ancak sevinçlerin dostlarla paylaşılması sırasında çevreye zarar verilmemesi, başkalarının incitilmemesi, helal - haram sınırlarının aşılmaması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Düğünlerde, gösteriş ve israftan kaçınılması, sadeliğe önem verilmesi istenen hutbede, ''Dinimiz, mütevaziliği ve ölçülü olmayı öğütlediği halde, günümüz düğünlerinde bu değerler aşılmakta, israf ve ölçüsüz davranışlar sergilenmekte, lüks ve aşırı istekler sebebiyle kırgınlıklar yaşanmaktadır. Düğünlerimizi ve benzeri merasimlerimizi, günümüz şartlarına uygun olarak, israfa, gösterişe ve aşırılığa gitmeden, müsait mekanlarda yapmalıyız''denildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.