Ahlâksız dizi RTÜK gündeminde

Ahlâksız dizi RTÜK gündeminde
Kanal D’de yayınlanan ve bir gencin, amcasının eşiyle yaşadığı ahlâksız ilişkinin özendirildiği Aşk-ı Memnu dizisi, bugün Radyo Televizyon Üst Kurulu gündemine geliyor.

İLGİLİ HABER: RTÜK BU AHLAKSIZLIĞA SEYİRCİ

İLGİLİ HABER: KANDİL GECESİ AHLAKSIZ DİZİ TEKRAR YAYINLANACAK

İLGİLİ HABER: KANAL D AHLAKSIZLIKTA SINIR TANIMIYOR

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, dizinin 18 Haziran gecesi yayınlanan bölümü hakkında “Çarpık ilişkileri özendirerek aile kurumunu yıpratıp, onarılması güç tahribatlara yol açtığı” gerekçesiyle işlem başlatmıştı. Daire, hazırladığı raporla Kanal D ve diziye ceza verilmesini teklif etmişti. Bu konuda hazırlanan raporun bugün toplanacak olan RTÜK üyelerince değerlendirilip sonuca bağlanması bekleniyor.

TÜRK AİLE YAPISINA AYKIRI

Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan dizi ile ilgili hazırlanan raporda, Bihter rolündeki Beren Saat ile Behlül rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ’un ahlâksız sahnelerinin Türk aile yapısına ve toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olmadığı belirtilmişti.

Raporda şu satırlar yer almıştı: “Saat 20.47’de başlayan bölümde, Behlül ile amcasının eşi olan Bihter arasında, 5 dakika 30 saniye süren ateşli bir sevişme sahnesi yayınlanmıştır. Aile dizisi konseptinde değerlendirilen bir dizide, bu tür sevişme sahnelerinin yer alması, Alo RTÜK hattına da şikâyet edilmiştir. Behlül’ün yengesi rolündeki Bihter ile yasak aşkının, Türk aile yapısına aykırı olduğu ve sevişme sahnesinin aşırı ölçüsüzlüğü vurgulanmıştır. Sevişme sahnesinin bu kadar uzun ve ayrıntılı yayınlanması, yayıncının reyting artırma amacına yöneliktir. Toplumsal değerler gözardı edilerek, utanma ve sıkılma duygularını harekete geçirmektedir. Çarpık ilişkiler, aile kurumunu yıpratarak onarılması güç tahribatlara yol açmaktadır.”

VAKİT VE HABERVAKTİM HABER YAPTI, RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Bilindiği gibi RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, konunun Vakit ve Habervaktim tarafından gündeme getirilmesi ve habervaktim.com'dan RTÜK şikayet adresinin yayınlanmasının ardından ahlâksız dizi hakkında sakıncalı raporu hazırlayan RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi’ni hedef alan açıklamalar yapmışlardı. RTÜK’ün bu dizi için uyarı, para cezası ya da program durdurma cezası verme yetkisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.