CHP'de bunların hangisi var?

CHP'de bunların hangisi var?
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Nedir sosyal demokrasinin temelleri? Özgürlük, adalet, dayanışma... CHP'de bunların hangisi var? CHP'nin siyasetinde, tavırlarında, duruşunda, tutumunda bunların hangisi var? Hem askeri darb

Erdoğan,AK Parti Sakarya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, tek başlarına da kalsalar demokrasiden, hukuktan, adaletten taviz vermeden yollarına devam edeceklerini ifade etti. 

Askere sivil mahkemede yargı yolunu açan düzenlemeyle ilgili olarak ana muhalefet liderinin ''Birkaç saat içinde Cumhurbaşkanı da bu yasanın hiç uygun olmadığını anlama noktasına gelebilir'' dediğini belirten Erdoğan, "bu sözler bir siyasetçiye yakışıyor mu? Bu sözler ana muhalefet partisine yakışıyor mu?" diye sordu. 

Sözlerini ''Avrupa Birliği'ne uyum gayesiyle çıkardığımız yasada kendi imzalarını göremeyecek kadar da siyasi miyopluk içindeler'' diye sürdüren Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Bunlar siyaseti Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmazlar. Bunlar siyaseti Anadolu'nun Trakya'nın şehirlerinde, ilçelerinde, köylerinde yapmazlar. Bunlar siyaseti millet için de yapmazlar. Milletle birlikte de yapmazlar. Bunlar siyaseti ancak ve ancak mahkeme kapılarında yaparlar. 

Böyle bir sosyal demokrasi örneği dünyada yok. Nedir sosyal demokrasinin temelleri? Özgürlük, adalet, dayanışma... CHP'de bunların hangisi var? CHP'nin siyasetinde, tavırlarında, duruşunda, tutumunda bunların hangisi var? Hem askeri darbelere karşı çıkarlar, hem de sivilleşmenin karşısında dururlar. Hem demokratız derler, hem milli egemenliğin karşısında dururlar. Hem reform derler, değişim derler, dönüşüm derler, statükoyu temsil ederler. Açıklık, şeffaflık, hak, hukuk derler, çetelere, mafyaya hukuk dışı örgütlere avukatlık yaparlar. Türkiye'nin çetelere karşı verdiği mücadeleyi engellemek için her türlü yola başvururlar." 

Bir kriz döneminden geçildiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

"Şu anda Ereğli Demir Çelik'te işçilerin maaşı yüzde 30 düşük olarak toplu sözleşme imzalandı. Macaristan'da sendikalarla yüzde 30 düşük sözleşme imzaladılar. Daha biz böyle düşük bir şey imzalamıyoruz sizinle. Tam aksine diyoruz ki: 3+4.5 olarak gelin bu işi imzalayalım. Eğer enflasyonun altında kalırsa aradaki farkı da vereceğiz. Çünkü sizi enflasyona ezdirmeyeceğiz, sözümüz bu. 

Bunun da istismarını yapıyorlar. şimdi de diyorlar ki efendim neymiş, 'greve gideceğiz.' Kusura bakmasınlar, eğer greve gideceklerse buyursunlar gitsinler. Gücümüz neyse bunu vereceğiz. Bana ait özel kasalarım yok. milletimizin bize emanet ettiği paradan bir maaş ödeyeceğiz, kardeşlerim. Bu parayı iyi yönetmemiz lazım. Eğer iyi yönetemezsek, o işçinin, memurumun maaşını kim ödeyecek? İmkanlar el verdikçe daha ideal noktada özlük haklarını da inşallah sağlayacağız." 

Dünyadaki küresel krize işaret eden Erdoğan, en gelişmiş ülkelerin ekonomilerinde dahi krizler yaşandığını belirterek. ''ABD'de 7 banka daha battı. Türkiye'de böyle bir şey var mı? Yok. 2008 başından bu güne kadar ABD'de 77 banka battı'' diye konuştu. 

Erdoğan, Türkiye'de şu ana kadar hiçbir bankanın batmadığın vurgulayarak, ''Ne zaman oldu o, o 2000'li yıllarda oldu. Kim vardı iktidarda? MHP, DSP, ANAP vardı. Onların döneminde battı'' dedi. 

Avrupa'nın yüzde 9,5 oranıyla, tarihinin en yüksek işsizlik oranını gördüğünü kaydeden Erdoğan, aynı şekilde ABD de haziran ayı işsizlik oranının son 26 yılın en yüksek oranına ulaştığına işaret etti. Erdoğan, bu oranın da yüzde 9,5 olduğunu kaydetti. İşsizlik konusunda pek çok ülkeden örnekler veren Erdoğan, "Dünyada manzara ortadayken bu süreçte bizde de işsizlik yükseldi" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, kendi aleyhlerinde çizilen, yazılan senaryolar karşısında herkesin azami derecede dikkatli olması gerektiğini işaret ederek, ''Ağır başlılığımızı, vakarımızı, samimiyetimizi muhafaza ederek, AK Parti farkını milletimizle paylaşmaya devam edelim'' dedi.  

Erdoğan, yaklaşık bir aydır bir yandan ana muhalefet partisinin bir yandan da bazı medya kuruluşlarının devletin zirvesinde bir gerilim varmış gibi, kurumlar arasında bir çatışma varmış gibi bir hava estirmenin gayreti içinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Açık söylüyorum. Kasıtlı olarak kurumlarımız arasındaki diyaloğu, koordinasyonu, uyumu bozma gayretleri var. Bir ay sadece mayın ile ilgili yasayla ne yazık ki bizleri meşgul ettiler. Yasanın içinde İsrail diye bir konu yokken kalktılar, bizim bu bölgeyi İsrail'e peşkeş çekeceğimizden bahsettiler. Elinize dilinize dursun. Hangi AK Parti'li 'burayı İsrail'e veriyoruz' dedi de bunu konuşuyorsunuz. 

Dünyada gelişmiş ülkelerin hepsi küresel sermayeyi ülkesine çekmenin gayreti içindeyken, bizdeki ana muhalefet ve diğerleri bunlara düşmanlık yapıyor. Yaptıkları bu. Buradan kendilerine çıkar sağlamaya çalışıyorlar.''

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.