Albay'ın jipini kullanan bakın kimmiş!

Albay'ın jipini kullanan bakın kimmiş!
Albayın cipini kullanan Ayangil, Danıştay saldırısında ismi geçen Yusuf Ziya Arpacık’la bağlantılı çıktı!

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in 18 saat tutuklu kaldığı Hasdal Cezaevi'nden çıkarken bindiği cipi kullanan işadamı Mete Ayangil’in, Danıştay saldırısında ismi geçen Yusuf Ziya Arpacık ile bağlantısı ortaya çıktı. 
Mete Ayangil, Ergenekon savcılarına ifade veren Gizli tanık 9’un, Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğunu söylediği Yusuf Ziya Arpacık ile birlikte toplantılara katılmış. MHP kökenli Mete Ayangil, Yusuf Ziya Arpacık ile Ülkü Ocakları’nda birçok etkinliğe katılırken, Yusuf Ziya Arpacık’ın ağabeyi Mücahit Arpacık’ın da cenazesinde bulunmuş.
Mete Ayangil, SSK yüzsüzü… Mete Ayangil’in SSK’ya 145 bin YTL borcu bulunuyor.

‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ belgesini hazırladığı iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in 18 saat tutuklu kaldığı Hasdal Cezaevi'nden çıkarken bindiği cipi kullanan işadamı Mete Ayangil’in, Danıştay saldırısında ismi geçen Yusuf Ziya Arpacık ile bağlantısı ortaya çıktı.

Eğin Petrol’un sahibi olan Mete Ayangil, Gizli tanık 9’un, Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğunu söylediği Yusuf Ziya Arpacık ile birlikte toplantılara katılmış. MHP kökenli Mete Ayangil, Yusuf Ziya Arpacık ile Ülkü Ocakları’nda birçok etkinliğe katılırken, Yusuf Ziya Arpacık’ın ağabeyi Mücahit Arpacık’ın da cenazesinde de bulunmuş.

SORULARIMIZA CEVAP VERMEDİ
Mete Ayangil, Danıştay saldırısında ismi geçen Yusuf Ziya Arpacık ile birlikteliği konusunda gazetemize konuşmaktan kaçındı. Eğin Petrol yetkilileri, Mete Ayangil’in şirkette olmadığını, sorularımızı Mete Ayangil’e ileteceğini söylediler. Ancak ne Mete Ayangil, ne de Eğin Petrol yetkilileri, gazetemize bir daha dönüş yapmadı.

“GİZLİ TANIK 9”A GÖRE YUSUF ZİYA ARPACIK
Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel’e ifade veren, Gizli tanık 9, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ı azmettirenin Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Yusuf Ziya Arpacık olduğunu açıklamıştı.
Gizli Tanık 9, Yusuf Ziya Arpacık’ın Erzurumlu Türkeş’in eski korumalarından biri olduğunu belirterek, “Sürekli gönüllü ülkücüleri Irak’a, Kuzey Irak’a götürüyor” demişti.

MHP’LİLERLE BİRLİKTE
Mete Ayangil’in www.ulkum.com isimli sitede 23 Eylül 2007’de bir iftarda çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Mete Ayangil’in, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci, o dönemde MHP Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan MHP Milletvekili Atila Kaya ve Azerbaycan Milliyetçi Hareketi’nin öncülerinden Rovşen Ağaoğlu ile birlikte iftar yapmış.
Mete Ayangil’in, bir başka sitede, Ülkü Ocakları eski İstanbul İl Başkanı Erdem Karakoç’la beraber kahvaltı yaparken çekilmiş fotoğrafları da çekilmiş fotoğrafları da görülüyor.

ARPACIK’IN CENAZESİNDE
Yusuf Ziya Arpacık’ın ağabeyi Mücahit Arpacık’ın cenazesi, 11 Mart 2007 tarihinde, Erzurum Emir Şeyh Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. www.bizimocak.net’te yer alan habere göre; Ankara’dan Mahir Damatlar, İstanbul’dan Erdem Karakoç, Mete Ayangil, Sebahattin Civelek, Talat Dönmez, Halis Gülten, Mehmet Ali Şimşek, Cengiz Özdeş, Cem Gülen, Gazeteci-Yazar Nazmi Çelenk, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sebahir Tazegül cenazeye katılmıştı.

SSK’YA 145 MİLYAR BORCU BULUNUYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 75 bin YTL ve üzeri borcu olan kurumları, internet sitesinden teşhir ediyor. SGK’nın listesine göre Eğin Petrol’ün sahibi Mete Ayangil, SSK yüzsüzü… Mete Ayangil’in SSK’ya 145 bin YTL borcu bulunuyor.

JİPİN SAHİBİ MEHMET KARAUSTA
Dursun Çiçek’in tahliye edilmesi sonrasında Hasdal Askeri Cezaevi önünde bindiği cipin, demir ticaretiyle uğraşan Karausta Demir Sanayi Ticaret A. Ş.’nin sahibi Mehmet Karausta’ya ait olduğu, Mehmet Karausta’nın, cipi, bakım için kuzeni Mete Ayangil’e bıraktığı iddia ediliyor. Mete Ayangil, ciple Albay Çiçek’i cezaevinden aldı ve bilinmeyen yere götürdü.

Karausta Demir Sanayi Ticaret A. Ş. yetkilileri, “Dursun Çiçek’in kardeşi, Mete Ayangil’i tanıyormuş. Ağabeyinin tahliye olacağını ve arabaya ihtiyaçları olduğunu söyleyince, Mete Bey ciple cezaevinin önüne gitmiş” açıklamasında bulundu.

Kenan KIRAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.