Doğan’ın gazeteleri ayağa düştü

Doğan’ın gazeteleri ayağa düştü
Aydın Doğan’ın gazeteleri bedava dağıtılmaya başlandı. Petrol Ofisi bayilerinde benzin alanlara Doğan Grubu’nun gazeteleri bedava veriliyor. Türkiye genelinde PO’nun 3 bin 223 istasyonu düşünüldüğünde ise Aydın Doğan’ın gazete

Kemal GÜMÜŞ'ün haberi...

Aydın Doğan’ın gazeteleri benzin alanlara bedava dağıtılıyor. Aydın Doğan, gazetelerini yine kendi şirketlerinden olan ve Türkiye genelinde 3 bin 223 istasyon, 10 akaryakıt terminali, 2 LPG terminali, 35 havalimanı ikmal ünitesi bulunan Petrol Ofisi bayilerinde vatandaşa bedava dağıttırmaya başladı. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi büyük iller başta olmak üzere birçok ilde PO bayilerinde benzin, motorin ve gaz alana bedava Doğan medyasının gazeteleri veriliyor. Batı illerinde bedava gazete dağıtımı devam ederken, Doğu ve Güneydoğu’da ise tepkiler üzerine gazete dağıtımının durdurulduğu öğrenildi.

BAYİYE PARAYLA, MÜŞTERİYE BEDAVA
İstanbul Bağcılar’da, PO yönetiminin hışmına uğramamak için ismini vermek istemeyen bir PO bayisi, kendilerine her gün zorla 100 adet Milliyet ve Radikal gazetelerinin verildiğini belirterek söz konusu uygulamadan rahatsız olduklarını söyledi. Bazı müşterilerin, kendilerine bedava gazete vermeleri üzerine tepki gösterdiklerini ifade eden PO bayisi, “Her gün 100 gazete almak zorunda bırakıyorlar. Bazı müşterilerimiz bu gazetelerden oldukça rahatsız oluyor. Bu şekilde müşteri kaybedebiliyoruz” dedi.

“MÜŞTERİ TEPKİ GÖSTERİNCE GAZETELERİ DEPODA İSTİFLEDİK”
Şanlıurfa’da PO bayisi olan ve sıkıntı yaşamamak için ismini vermek istemeyen bir başka bayi ise PO’nun zorla gazete sattırma olayından dolayı çok mağdur olduklarını söyledi. Her gün Doğan medyası gazetelerinin bedava dağıtılması üzerine birçok müşterinin tepki gösterdiğini anlatan bayi, “Bir tek Şanlıurfa’da değil Mardin, Diyarbakır ve diğer birçok Güneydoğu illerinde müşteriler tepki gösterdi. Bunun yüzünden çok müşteri kaybettik” diye konuştu.

Yoğun tepkiler üzerine bedava gazete dağıtımına ara verdiklerini ifade eden bayi, “Bize her gün gazete bırakıyorlardı ve parasını hesabımıza yazıyorlardı. Ancak müşterilerin tepkisinden biz bu gazeteleri depoda istiflemek zorunda kaldık. Bir aylık istiften sonra PO yetkililerine defalarca itirazda bulunduk. Allah’a şükür sonra bu uygulamadan vazgeçtiler. Ancak batı illerinde bildiğim kadarıyla bu uygulama hâlâ devam ediyor” şeklinde konuştu.

***

DOĞAN’IN BEDAVA GAZETE SABIKASI ÖNCEDEN DE VAR
Bilindiği gibi yaptığı yalan haberlerden dolayı geçtiğimiz sene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yalan haber veren gazeteleri evlerinize sokmayın’ çağrısı sonrası Doğan Grubu bedava gazete dağıtma işini meslek edinmişti. Antalya’nın Manavgat ilçesinde Sertkaya Hoteli sahibi Harun Sertkaya, Milliyet gazetesinden Demet isimli bir bayanın kendisini arayarak bayram tatili süresince 20 ücretsiz gazete gönderme teklifinde bulunduğunu söylemişti. Telefonda görüştüğü bayanın otelin adres ve telefonlarını YAY-SAT’ın Manavgat şubesinden aldığını söylediğini ifade eden Sertkaya, “Beni arayan bayan, 9 günlük tatil süresince en az 20 adet ücretsiz Milliyet gazetesi gönderme teklifinde bulundu. İlk önce otelde çalışan personel sayısını sordu. Ben de Ramazan dolayısıyla 8 kişi olduğunu söyledim. Bayan, ‘Biz yine de 20 gazete gönderelim’ dedi. Ben de kabul ettim. Ayrıca 4 saat içinde 34 otelle bu şekilde anlaştıklarını ifade etti” diye konuşmuştu. YAY-SAT Akdeniz Bölge Müdürü Bülent Gümüş ise ücretsiz gazete kampanyasından haberinin olmadığını iddia etmişti. Dağıtılan gazetelerin hiçbir şekilde tiraja yansımayacağını iddia eden Gümüş, “Böyle bir kampanya başlatılsa bile bu tiraja yansımaz. İrsaliyesi olmayan gazeteler tirajı etkilemez” iddiasında bulunmuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.