Savcılara D Tipi baskı!

Savcılara D Tipi baskı!
Doğan Grubu’na bağlı gazete ve televizyonlar, 3. iddianamenin henüz bitmediği açıklanmasına rağmen, iddianamenin bittiği ve yakında açıklanacağı yönünde yayınlar yaparak, savcıları baskı altına almaya çalışıyor.

Kenan KIRAN'ın haberi...

İDDİANAME BİTSİN, 13. AĞIR CEZA’NIN YENİ ÜYELERİ BAKSIN!

Doğan Grubu gazete ve televizyonları, “Ergenekon Terör Örgütü” soruşturmasının 3. iddianamesinin yazımının dahi bitmemesine rağmen, 3. iddianamenin tamamlandığı yönünde yayınlar yapıyor. Söz konusu yayınlarla, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları baskı altına alarak 3. iddianamenin acilen tamamlanması ve 3. iddianamenin yıllık izinde olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti üyelerinin yerine başka üyelerin atanmasıyla oluşacak heyetin bakması hedefleniyor.

13. AĞIR CEZA; 20 TEMMUZ’DA GÖREVE BAŞLAYACAK
Bilindiği gibi; Ergenekon soruşturmasına bakan ve haftanın dört günü Silivri’deki davalara giren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti üyeleri, yıllık izinlerini kullanıyor ve heyet üyelerinin yıllık izinleri 20 Temmuz 2009 tarihinde bitecek. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün ve üyeler, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında “Ergenekon Terör Örgütü” davasının görülmesi için inşaa edilen duruşma salonunda duruşmaya katılarak görevlerine başlayacak.

DHA’DAN CANLI YAYINDA ÇARPITMA
Dün Silivri’de yaşananlar da, söz konusu iddiaları güçlendiriyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, 3. iddianame ile ilgili sürecin devam ettiğini, yazım işlemi tamamlanınca kamuoyuyla paylaşılacağını söylemesine rağmen, Doğan Haber Ajansı (DHA) Ergenekon savcılarını baskı altına almaya çalıştı.

DHA Muhabirinin, Çolakkadı’nın, “Ergenekon” soruşturmasının 3. iddianamesinin tamamlanmasının 1 aydan fazla sürmeyeceğini söylemesine rağmen, CNN Türk'te yaptığı açıklamada; “İddianame tamamlandı. İddianamenin en geç yarın teslim edileceği söyleniyor” şeklinde iddialara yer verildi. 
DHA ve CNN Türk’ün, söz konusu tutumu; “Savcılar üzerinde bir baskı kurarak iddianamenin bir an önce açıklanması için baskı oluşturmaya çalışıyorlar. İddianamenin 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin asil üyeleri yıllık izinde olduğu için yeni atanacak üyelerin bakmasını sağlayıp, iddianamenin reddedilmesini istiyorlar” şeklinde yorumlandı.

HEDEF DURSUN ÇİÇEK TAKTİĞİ
‘Silahlı terör örgütüne üye olduğu’ suçlamasıyla cezaevine gönderilen Albay Dursun Çiçek, tutuklandıktan bir gün sonra jet hızıyla tahliye edilmişti.

İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası bulunan Dursun Çiçek, 30 Haziran'da Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Rüstem Eryılmaz tarafından tutuklandı. Aynı gün 14. Ağır Ceza üyelerinden Yakup Hakan Günay izne ayrıldı ve üye açığını kapatmak için izinde olan 13. Ağır Ceza Hakimi Faik Saban heyete dahil edildi.

Bu atama, mahkemedeki dengeyi bir anda değiştirdi. Albay Çiçek, tutuklanmasından 18 saat sonra 2'ye karşı 1 oyla serbest kaldı. Gazetenin haberine göre oylama sırasında Başkan Erkan Canak ve yeni üye Faik Saban, Albay Çiçek'in lehine oy kullandı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.