Şehidleri bile yalana alet ettiler

Şehidleri bile yalana alet ettiler
Aydın Doğan’ın medya kuruluşları birbiriyle “yalan”da adeta yarışıyor. Gazeteleri Hürriyet ve Milliyet’in ardından ajansları DHA’nın haberlerinin de aslı astarı yok.

Hüseyin KULAOĞLU'nun haberi...

Doğan Haber Ajansı’nın artık Çanakkale Şehitliği’ne paralı girileceği yönündeki haberi yalan çıktı. Çevre ve Orman Bakanlığı, Aydın Doğan’ın yayın organı Doğan Haber Ajansı’ndan (DHA) geçen “Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezmek, ihaleyle bir şirkete devredilip paralı hale getirilecek” haberini jet hızla yalanladı. 

Aydın Doğan’ın yayın organı Doğan Haber Ajansı (DHA) yine çuvalladı. DHA’nın, “Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nı ziyaretin ücretli olacağı” yönündeki haberi yalan çıktı.
DHA’nın yaptığı haberin ayrıntılarında, şehidlikleri ve savaş alanlarını ziyarete gelenlerin kendi otobüslerinden inip, belli bir ücret karşılığı özel şirket tarafından işletilecek araçlara bindirilip, yanlarına bir de ücret karşılığı rehber verilerek gezi yapacağı iddia edildi. Haberde ayrıca, şehidlik gezisinde kişi başı ücretin ne kadar olacağının ise ihale sonrasında yapılacak maliyet hesaplamasının ardından belli olacağı öne sürüldü.

KARTEL GAZETELERİ HEMEN RANTA ATLADI
Doğan Haber Ajansı’nın yalan haberi kartel gazetelerinden Hürriyet ve Vatan gazetesi tarafından internet siteleri kanalıyla yayınlandı. Hiçbir araştırma yapılmadan yayınlanan haberler iki gazeteyi yalana ortak yaptı.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI RANTA DUR DEDİ
Çevre ve Orman Bakanlığı, şehidlerin üzerinden rant sağlayan Doğan Haber Ajansı başta olmak üzere Hürriyet ve Vatan gazetesini jet bir şekilde yalanladı.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada şu satırlara yer verdi: “Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi alan ziyaretinin paralı olması hususu kesinlikle söz konusu değildir. Alınacak ücret, taşıma ve alan kılavuzluğu hizmetleri karşılığı olacaktır. Ayrıca zaten alan kılavuzluğu hizmeti halen verilmekte olup, mevcut ihale kapsamında bu hizmetin kalitesini artıracak sistem de ihdas edilmiş olacaktır. Dolaşım hizmeti ise mecburi olmayıp isteyenlere verilecektir. Münferiden alanı ziyaret etmek isteyenlere bu imkân her zamanki gibi sağlanacaktır. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yapılan her uygulama bu alanın Bakanlığımızca 23 Aralık 2003 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren Uzun Devreli Gelişme Planı’nda öngörülen faaliyetler olup, bu planı yapan ve uygulayan kurum olarak Bakanlığımızın bunun dışına çıkması mümkün değildir.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.