Lisede sauna rezaleti!

Lisede sauna rezaleti!
Eğitim yuvası olması gereken okullarda da çeşitli rezaletler yaşanıyor. Bilecik’in Bozüyük İlçesindeki Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencilerinin okul tarafından tertiplenen bir şehir dışı gezisinde kızlı-erkekli saunaya girdikleri ve sarmaş dolaş

HÜSEYİN KULAOĞLU’NUN ÖZEL HABERİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Şeker Anadolu Lisesi’nin onüç öğretmeni ve bir hizmetlisiyle ilgili olarak, “gezilerde öğrencilerin kız-erkek birlikte saunaya girmelerine izin vermek” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Bilecik’in Bozüyük İlçesindeki Mustafa Şeker Anadolu Lisesi’nde sauna rezaleti yaşandığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okuldaki onüç öğretmen ve bir hizmetliyle ilgili “gezilerde öğrencilerin kız-erkek birlikte saunaya girmelerine izin vermek”, iddiasından dolayı soruşturma açtı.
Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencilerinin saunada çekilen fotoğrafları ve veliler tarafından Valiliğe iletilen dilekçeler neticesince Bilecik Valiliği’nin emriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili iki muhakkik görevlendirdi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da ilgilenilmesi için müfettiş istendi. Görevlendirilen muhakkiklerin, öğretmenlerin ve hizmetlinin ifadelerini aldığı öğrenilirken, müfettişler de olaya el attı.

VAKİT BELGELERE ULAŞTI

Vakit, soruşturmaya konu olan “öğrencilerin kız-erkek karışık bir şekilde saunaya girdikleri” görüntülerini ele geçirdi.

Vakit’in ele geçirdiği belgelere göre, Mustafa Şeker Anadolu Lisesi, öğrencileri için resmi olarak Mayıs ayı içerisinde Ege ve Akdeniz Üniversitelerini ve tarihi yerleri gezmek için gezi düzenleniyor. Geziye katılan öğrenciler Antalya’da otelde kalıyorlar. Öğretmenlerin gözetimi altında olan öğrenciler otelin sauna imkânından faydalanarak kız-erkek birlikte saunaya giriyorlar. Resimlerde ise bikinili kız öğrencilerin mayolu erkek arkadaşlarına sarılarak poz verdikleri gözleniyor.

TULMAÇ: KONU İNCELENİYOR
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saunada çekilen fotoğrafların ve bazı kişilerin dilekçelerinin doğrultusunda soruşturma açıldığını ifade etti. Müfettişlerin konuyu en ince ayrıntısına kadar incelediklerini kaydeden Tulmaç, soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını istediğini belirtti.
SORUŞTURMAYA KONU OLAN DİĞER İDDİALAR
Ayrıca soruşturma kapsamında, “cinsel içerikli konuşmalar yapmak, okulda siyaset yapmak, okul gezilerinde öğrencileri alkol almaya teşvik etmek, sigara içmek, okul birincisini değiştirmek” şeklindeki iddialar da araştırılıyor.

EĞİTİM İŞ VE YENİ BOZÜYÜK GAZETESİ OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR
Bölgede bulunan Eğitim İş Bozüyük Temsilciliği ve yerel gazete olan Yeni Bozüyük gazetesi, bilinmeyen bir sebepten dolayı olayları örtbas etmeye çalışıyor. Eğitim İş Bozüyük Temsilcisi’nin iddialar hakkındaki soruşturmaya karşı çıkması, kamuoyu tarafından yadırganıyor. Soruşturmayla ilgili açıklama üzerine açıklama yapan Eğitim İş Sendikası’nın, yaptığı açıklamaları Yeni Bozüyük gazetesinde yayınlattırdığı belirlendi. Eğitim İş’in yapılanları hoş görerek öğretmenlerin arakasında durması tepki çekti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.