Güzel: Darbe yapmak şerefsizliktir

Güzel: Darbe yapmak şerefsizliktir
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Kanal A’daki “Görüş Farkı” programında darbe heveslilerine sert sözlerle yüklendi. Güzel, darbe yapmanın şerefsizlik ve alçaklık olduğunu kaydetti.

Hasan Celal Güzel, “Siz diyorsunuz ki askere sivil yargı yolu açılması da darbe tehdidini ortadan kaldırmaz. Ama bu devirde darbe olmaz diyenler de var. Sizin kaygılarınız abartılı mı?” şeklindeki soru üzerine “Şimdi efendim daha bundan aşağılık, bundan şerefsizce bir iş olabilir mi? Hakaret etmek için söylemiyorum kimseye. Geçmiş darbecileri de sadece saymıyorum. 2009 yılına gelmişsiniz, siz Tayland mısınız? Allah aşkına siz Honduras mısınız? Ki o tarihi olmayan, kültürü olmayan Honduras’ta bile halk darbecilere karşı sokaklarda mücadele veriyor. Yav bu 6000 senelik tarihi olan Türk Milleti arkadaş. Bin senedir biz bu topraklardayız.

Kanun-i Esasi ta 1876’da yapılmış. 3. büyük anayasa olarak ortaya çıkmış. 1950’de hepsini bir tarafa bırakın 14 Mayıs’ta siz demokrasiye geçmişsiniz. 60 yıl geçmiş aradan. Kaç tane demokrasi 60 yıllık demokrasidir? E siz geliyorsunuz, böyle bir millete darbeyi reva görüyorsunuz. Ben şunu merak ediyorum hep. Hocalıklarını da yaptım Kara Harp Okulu’nda falan. Ben Türk Milleti olarak, bizim sivil kişiler olarak, demokrat insanlar olarak değil sadece. Asker kişilerin bu kadar dünyayı tanıyan, yabancı lisan bilen, iyi yetiştirilmiş, Nato’da, ABD’deki muhataplarıyla, arkadaşlarıyla bu kadar içli dışlı olmuş insanların nasıl olur da hâlâ darbe lafını düşünebilecek kadar aşağılık haline geldiğini anlamıyorum. Utanıyorum. Utanıyorum. Böyle bir şeylerin Türkiye’de konuşulmasından utanıyorum. Hukukçu olarak utanıyorum. Vatandaş olarak utanıyorum. Eski bakan olarak utanıyorum. Herkesin de utanması lazım ve herkesin darbe olduğunda eline tırmık mı alır, orak mı alır, süpürge sopası mı alır ortaya çıkması lazım. Bundan daha alçakça bir şey düşünülebilir mi?” dedi.

Hasan Celal Güzel muazzez, mukaddes, mübarek bildiğimiz, peygamber ocağı kabul ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde bugün darbe odakları olduğuna işaret ederek, “Adamlar oturuyorlar, planlar hazırlıyorlar. Siz bunları sahte mi zannediyorsunuz? Ben bunların kaç tanesini 28 Şubat’ta götürdüm ifşa ettim. İfşa ettiğim için gözaltına alındım. Yani darbe suçu işleyenlere hiçbir şey yapmadılar, beni gözaltına aldılar, düşünebiliyor musunuz? Bu ne büyük bir haysiyetsizlik” şeklinde konuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.