‘Koç’um benim!

‘Koç’um benim!
TÜSİAD üzerinden hükümeti sıkıştıran ve bolca kriz edebiyatı yapan Koç Grubu, AK Parti hükümeti döneminde (2003-2008) dünyanın en büyük 500 şirketi listesinde 226 basamak yükselerek 172. sıraya yerleşti.

HEM AĞLIYOR, HEM KÂRINA KÂR KATIYOR: 

Fortune Dergisi’nin her yıl açıkladığı dünyanın en büyük 500 şirketi listesinde bu yıl yine Türkiye’den sadece Koç Holding’in yer aldığı bildirildi. Koç Holding’den yapılan yazılı açıklamada, Holding’in 44.2 milyar dolar cirosu ile geçen yıla göre 14 basamak yükselerek dünyanın en büyük 172. şirketi olduğu belirtildi.

Holding'in son 5 yılda (2003-2008) gelirlerini en hızlı artıran şirketler arasında 19. olduğu ve son 5 yılda gelirlerini yıllık ortalama yüzde 33.8 oranında büyüttüğü kaydedilen açıklamada, Koç Holding'in sektörel olarak enerji kategorisinde dünyanın 5. büyük şirketi konumuna yükseldiği belirtildi. 5 yıldan bu yana listedeki yükselme trendini kesintisiz devam ettiren Koç Holding 2005’de 389. sırada yer almıştı. Bu yıl 172. sıraya yükselen Koç Holding’in 5 yılda 226 basamak yükseldiği görülüyor. Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı’nı Mustafa Koç’un yaptığı TÜSİAD, hükümete yönelik eleştirilerde bulunup bolca kriz edebiyatı yaparken, Koç Holding’in kârına kâr katması dikkat çekiyor.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kendilerini en fazla memnun eden konunun; listede sürekli olarak yer almanın yanında, her yıl daha yukarıya tırmanmaları olduğunu, listede yer alan tek Türk şirketi olmanın kendilerine büyük onur verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.