Paşa’ları kadınlar bitirdi

Paşa’ları kadınlar bitirdi
Son 6 yılda TSK’dan istifa eden 10 generalden 4’ünün, kadınlarla ilişkileri yüzünden emekliliklerini istedikleri ortaya çıktı

Kenan KIRAN'ın haberi...

2003’ten bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa eden 10 generalden 4’ü, kadınlarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle emekliliğini istemiş. Tümgeneral Reha Taşkesen, Tuğgeneral Celal Çıtak ve Tümamiral Mustafa Baha Eren, kadınlarla ilişkili oldukları gerekçesiyle istifa etmiş, Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu da, görev yaptığı Hava Harp Okulu’nda öğrencilerin cinsel ilişkiye girmesine göz yumduğu iddiasıyla terfi edememiş ve ardından istifa etmiş. 

1- REHA TAŞKESEN’İ, KADIN YÜZBAŞIYLA İLİŞKİSİ İSTİFA ETTİRDİ
Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen, “bir kadın yüzbaşıyla ilişkisi” olduğu gerekçesiyle 2006’da istifa etmişti.

Evli ve iki çocuk babası olan 52 yaşındaki Tümgeneral Taşkesen’in, komutanlığını yürüttüğü Kara Harp Okulu’nda görevli 32 yaşındaki bir kadın yüzbaşı ile aşk yaşadığı ortaya çıkmıştı. Tümgeneral Reha Taşkesen’in, yüzbaşı ile telefon konuşmaları teknik takibe takılmış ve söz konusu görüşmeler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e gönderilmişti. Genelkurmay Başkanı Özkök de, kasetleri Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a iletmiş ve Orgeneral Büyükanıt, Tümgeneral Taşkesen’le görüşmüş ve kendisine “Gereğini yap” demişti, bunun üzerine Tümgeneral Taşkesen emeklilik dilekçesini vererek eşiyle birlikte tatile çıkmıştı.

Taşkesen’in, 2008’in Ağustos’unda korgeneralliğe terfi etmesi bekleniyordu.

2- HAVA HARP OKULU’NDA BİR ÖĞRENCİ HAMİLE KALDI; TERFİ EDEMEDİ, İSTİFA ETTİ
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu da, Hava Harp Okulu komutanı iken, okul içinde üç kız, üç erkek öğrencinin cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkmıştı. Orhan Uğurluoğlu, söz konusu skandal üzerine Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) terfi edemediği gerekçesiyle istifa etmişti.
Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu’nun görev yaptığı okuldaki skandal, İzmir’de görevli bir teğmenin Hava Kuvvetleri Komutanı’na yazdığı ihbar mektubuyla ortaya çıkmıştı. Mektupta; “Komutanım, son sınıftan 3 kız öğrenci, yine son sınıftan 3 öğrenci ile okulun çeşitli yerlerinde bazı ilişkiler yaşıyor. Biri hamile kaldı” deniliyor.
İhbar üzerine, biri korgeneral 3 müfettiş hemen Harp Okulu’na gönderilmiş, İlişkilerin cep telefonlarına da kaydedildiği ortaya çıkmış, müfettiş raporlarında suçu sabit görülen 6 öğrenci okuldan atılırken; Alay Komutanı da geri hizmete çekilmişti.

Hava Kuvvetleri’nin en parlak generallerinden biri olarak gösterilen Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu, korgeneralliğe terfi sırasına girmesine daha iki yıl olmasına rağmen 12 Ağustos 2007 tarihinde görevinden istifa ederek emekliliğini istemişti.

3- ÇITAK, ESKİ BANKACIYLA İLİŞKİSİNDEN DOLAYI İSTİFA ETTİ
Diyarbakır Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak da, eski bir bankacıyla yasak aşk yaşadığı iddiası sebebiyle istifa etmişti.

Celal Çıtak’ın eski bir bankacı ile aşk yaşadığına ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı’na imzasız ihbar mektubu gönderilmiş, karargah, özel hayatı ilgilendirdiği için ihbar mektubunu işleme koymamıştı. Karargah, terfi sırasında olan Çıtak’ı istifadan vazgeçirmeye çalışmış, ancak Çıtak kararından geri dönmemişti. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, başvuruya “onay” vermiş ve Celal Çıtak’ın emeklilik işlemleri başlatılmıştı. Eşinden ayrılmak için boşanma davası açtığı öğrenilen iki çocuk babası Çıtak’ın, yaşadığı aşk sebebiyle bu kararı aldığına yönelik iddialar basına yansımıştı. Çıtak, Ocak 2008’de eşinden boşanabilmek için istifa ettiğini beirterek, “General üniformasıyla eşimden ayrılmam uygun olmaz” demişti.

4- KADINLARLA İLİŞKİ İSTİFA ETTİRDİ
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda birliklerin tüm soruşturma, denetim ve incelemelerinden sorumlu birim olan Değerlendirme Denetleme Başkanlığı’nın komutanı Tümamiral Mustafa Baha Eren de, kadınlarla ilişkili olduğu gerekçesiyle istifa etmişti.

Tümamiral Baha Eren’in, deniz sivil memur İ.Ö. ile gönül ilişkisi olduğu ileri sürülüyor.

Bazı internet sitelerine gönderilen ihbar e-maillerinde Baha Eren’in, komodorluk yaptığı sırada yanında çalışan deniz üsteğmen B.K.’ye geçerli bir mazereti olmadan verdiği toplam 92 günlük izin belgeleri yayınlanmıştı. İhbar mailinde “Adı geçen bayan subaya neden böylesine özel ve azami izin sürelerinin çok üstünde izin hakkı verildiği konusunda mantıklı bir cevap bulamadım” denilmişti.

Mailde şu iddialar yer almıştı: “Baha Eren tüm bayan subaylara aşırı bir ilgi göstermekte, devir teslim törenine protokol üstü tuttuğu bayan subayları davet ederek tüm askeri protokol kurallarını hiçe saymakta ve yakından ilgilendiği ordumuzun bu güzide bayan subaylarıyla (B.C., A.K., M.T.) kapısı kilitli odasında saatlerce ikili görüşmekte, geceleri evlerine gitmekte, baş başa beraber kalmaktadır.”

Tümamiral Mustafa Baha Eren’in, bir ay sonra yapılacak Yüksek Askeri Şûra’da koramirallik terfisine üst sıradan gireceği belirtiliyordu.

OYAKBANK’I YABANCILARA SATAN EKİBİN İKİNCİ ADAMIYDI
Deniz Kuvvetleri’nde Genel Sekreterlik ve Personel Başkanlığı gibi hassas noktalarda üst düzey komuta kademesi ile çok yakın çalışan Baha Eren, Deniz Kuvvetleri’nde Foça ve Aksaz Deniz Üsleri’nde Ege’de kritik rol oynayan muharip birimlerin komutanlığını yapmıştı. Tümamiral Eren, yabancılara satıldığı sırada Oyakbank’ın yönetim kurulu üyeliğinde de bulunmuştu. OYAK’ın son yönetim kurulunun 2006’da kabul edilen Faaliyet Raporu’na göre, Tümamiral Mustafa Baha Eren’in, Oyakbank’ın yabancılara satıldığı tarihte yönetimde ikinci sırada yer aldığı görülüyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.