Hukukçular'dan 'Paksüt çekilsin' teklifi

Hukukçular'dan 'Paksüt çekilsin' teklifi
CHP’nin sivil yargı yolunu açan yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmasının ardından başlayan tartışmalara, Adalet-Der’den gelen “Paksüt Anayasa Mahkemesi üyeliğinden çekilsin” teklifi farklı bir boyut get

Adalet-Der Genel Başkanı Avukat Emre Yurtalan, teklifinin gerekçesini ise “Taraf olduğunu ortaya koyan biri bu davaya bakamaz” şeklinde açıkladı. 

“CHP ERGENEKON AVUKATI, PAKSÜT ŞÜPHELİSİ”
Ergenekon sanıklarıyla telefon konuşmaları teknik takibe takılan Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanvekili Osman Paksüt’ün görevinin devam ettiğine vurgu yapan Adalet- Der Genel Başkanı Avukat Emre Yurtalan, “Anayasa Mahkemesi üyesi Paksüt’ün basına yansıyan ve taraf olduğunu ima eden açıklamaları var. Bunun yanı sıra Ergenekon sanıkları ile yaptığı görüşmeler... Eşi Ferda Paksüt’ün ise Ergenekon soruşturması kapsamında talimatla ifadesi alındı. Yani kendisi ve eşi Ergenekon şüphelisi olan biri, bu kadar önemli bir davada bulunmamalıdır. Üyelikten çekilmelidir. Çünkü başvuruda bulunan siyasi parti de Ergenekon’un avukatı konumundadır” dedi.

ERGENEKONCULAR İLE DERİN İLİŞKİ
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında, 8 sanığın Osman Paksüt’le telefonda görüştükleri belirlenmişti. Ergenekon savcıları bu görüşmeleri Ergenekon iddianamesine koymamış ancak AYM Başkanlığı’na sunmuştu. Eşi Ferda Paksüt ‘bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek’ suçundan 15 yıl ağır hapis istemiyle yargılanan Osman Paksüt’ün dosyası Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından 15 Ekim 2008’de AYM Başkanlığı’na gönderilmişti.

Aslan Değirmenci-Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.