Doğan, rakı işine giriyor

Doğan, rakı işine giriyor
Krizden bunalan Doğan, kendini alkole verdi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Doğan Yayın Holding’e kestiği 826 milyon TL’lik vergi cezası ile boğuşan ve seçim öncesinde hükümetle kavgaya tutuştuğu için borsada işlem gören şirketlerinin hiss

AYDIN DOĞAN İLE İLGİLİ HABERLER... 

"ALMAN İSTİHBARATIYLA İLİŞKİSİ DEŞİFRE EDİLİNCE..."

Hayyam Garipoğlu tarafında yönetilen ve daha sonra yönetimine TMSF tarafından el konulan Burgaz Rakı'ya Aydın Doğan’ın da talip olduğu konuşuluyor. TMSF’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 5 Ağustos’ta düzenlenecek ihaleye sektördeki diğer şirketlerin yanısıra Doğan Holding’in de girmeye hazırlandığı konuşuluyor. Daha önce TEKEL’in alkollü içkiler bölümünün özelleştirilmesiyle de yakından ilgilenen Doğan Holding’in Burgaz Rakı’ya ilgi göstermesi, sektördeki diğer oyuncular tarafından yadırganmadı. Doğan Grubu gazetelerinin gençliği zehirleyen alkol belasına sayfalarında geniş yer vermesinin, patronlarının rakı işine girmesiyle ilgisinin olup olmadığı merak ediliyor.

REKABET KURUMU ONAYLAYACAK
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Burgaz Rakı’yı 82.5 milyon dolar muhammen bedelle 5 Ağustos 2009’da ihale edecek. İhale, 5 Ağustos 2009 Çarşamba günü saat 11.00’de TMSF’nin Esentepe’deki binasında kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanmasıyla yapılacak. İhale sürecinde idari belgelerin ve mali tekliflerin 4 Ağustos 2009 saat 17.00’ye kadar satış komisyonuna verilmesi gerekiyor. Burgaz Alkollü İçecekler Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi; Rekabet Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ve Fon Kurulu onayı ile sonuçlanacak.

Bu arada, Burgaz’ın rakı pazarındaki pazar payı Şubat 2009’da yüzde 28, votka pazarındaki pazar payı ise yüzde 42 civarında bulunuyor.

Bu arada; konuyla ilgili sorular yönelttiğimiz Doğan Holding, ihaleye girmeyeceklerini savundu. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürü Rişe Özkan, sorularımıza verdiği cevapta, “Grubumuzun tüm kademelerde doğrudan veya herhangi bir ortaklığı kanalı ile bu süreçte yer almak yönünde bir çalışması ve kararı yoktur” dedi.

DOĞAN’IN POAŞ’I SATABİLECEĞİ DE KONUŞULUYOR
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Doğan Yayın Holding’e kestiği 826 milyon TL’lik vergi cezası ile bunalan ve bu cezanın tebliğ edilmesinin ardından borsadaki şirketlerinin değeri yarı yarıya düşen Doğan Grubu’nun, içine düştüğü mali krizi aşmak için Petrol Ofisi’ni satabileceği de gündeme gelmişti. Ancak Doğan Holding iştiraklerinden olan Doğan Enerji’nin Kuzey Irak’ta petrol aramak ve üretmek için İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri kökenli iki şirketle ayrı ortaklık kurması, POAŞ’ın satılacağı ihtimalini zayıflattığı konuşuluyor. Doğan Grubu’nun petrol üretmek için Kuzey Irak’a yaptığı yatırım miktarının 80 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

KANAL D VE STAR’IN HİSSELERİ REHİNLİ
Öte yandan; Halkalı Vergi Dairesi’nin Doğan Yayın Holding’e kestiği 826 milyon TL’lik vergi cezasına teminat isteyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın talebine yeteri kadar teminat göstermeyen Doğan Grubu, haciz şokuyla karşılaşınca, Kanal D ve Star televizyonlarının tescilli markalarını teminat olarak göstermek zorunda kalmıştı. Doğan Grubu’nun itiraz ettiği vergi cezası dâvâsı sonuçlanana kadar Kanal D ve Star televizyonunun tescilli markalarıyla diğer gayrimenkuller üzerindeki ihtiyati haciz duracak. Haciz konulan Kanal D markasının değeri 590 milyon TL, Star televizyonu markasının değeri 530 milyon TL ve gayrimenkullerin toplam değeri ise 10.3 milyon TL olarak hesaplanmıştı.

DOĞAN HOLDİNG 2.2 MİLYAR TL NET SATIŞA RAĞMEN, İLK ÇEYREKTE ZARAR AÇIKLAMIŞTI
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., 1 Ocak- 31 Mart 2009 faaliyet dönemi kapsayan bu yılın ilk çeyreğinde; 2.2 milyar TL net satış gelirleri elde etmesine rağmen; zarar açıklamıştı. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., ilk çeyrekte; 66 milyon TL faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr da elde etmesine rağmen; yılın aynı dönemi için 11 milyon TL zarar beyan etmişti. Yılın ilk çeyreğinin ekonomik belirsizlikler ve piyasalarda ciddi daralmaların artarak sürdüğü bir dönem olması dolayısıyla zarar açıklamalarının normal olduğunu savunan Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, enerji ve medya gibi sektörlerde pazar lideri olduklarına dikkat çekerek, yeni yatırımlar yapabileceklerini duyurmuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.