İşte 18 Şubat plânı!

İşte 18 Şubat plânı!
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) bazı üyelerin Ergenekon davasının savcı ve hakimlerinin yerlerinin değiştirilmesi yönünde verdiği korsan teklif yüzünden günlerdir toplantılar kilitlenirken, bu durumun örgütlü ve planlı bir tavır olup o

ALİ EYVAZ'IN HABERİ...

BU YAŞANANLAR DAHA ÖNCEDEN AÇIK AÇIK KONUŞULMUŞ 

18 Şubat 2008'de Başkent Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ev sahipliğinde bir panelde buluşan emekli savcılar Sabih Kanadoğlu, Vural Savaş ile emekli orgeneral Şener Eruygur, gazeteci Mustafa Balbay ve Prof. Mümtaz Soysal, hükümete ve hükümeti destekleyen çevrelere “cihat ilan edilmesi” çağrısında bulunmuşlar, bunun için “yargının bir silah olarak kullanılması gerektiği”ni söylemişlerdi. Daha sonraki süreçte söz konusu panelde yer alan Kanadoğlu’nun Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesi alınırken, Eruygur, Balbay ve Haberal Ergenekon sanığı durumuna geldi.

TOPLANTIDAN SONRA İLK SOMUT EYLEMLER GELİYOR 
Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “2008 Türkiye'sinde olaylar ve yorumlar” konulu panelde, 21 Mayıs 2008 günü yayınlanan ve hükümeti hedef alan Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin ilk işaretleri verilmişti. Bu panelden sadece bir ay sonra, 14 Mart'ta AK Parti hakkında kapatma davası açılmıştı. Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun hükümete karşı yayınladığı bildiride de, panelde ifade edildiği gibi “yargının siyasi iktidara karşı muhalif bir odak ve bir silah olarak kullanılmasının” örnekleri gösteriliyordu. Son olarak asrın davasını sonlandırmaya dönük HSYK’daki direnişin, bu sürecin bir parçası olabileceği kaydediliyor. 

PANELDEKİ İFADELER YARGITAY BİLDİRİSİNE DE GEÇTİ 
Söz konusu panelden sonra Yargıtay Başkanlar Kurulu Bildirisi yayınlandı. Bu bildiride belirtilen hususların, söz konusu panelde öne çıkan ifadelerden aktarıldığı görüldü. Sabih Kanadoğlu, 18 Şubat 2008 günü Başkent Üniversitesi'nde Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Prof. Dr. Mümtaz Soysal ve eski Başsavcı Savcı Vural Savaş ile katıldığı panelde, yargının en etkili biçimde, bir “silah” olarak kullanılması gerektiğini söylemişti. 

HABERAL BAŞKANLIĞINDAKİ PANEL MİLAT OLDU 
Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “2008 Türkiye'sinde olaylar ve yorumlar” konulu panelde, 21 Mayıs 2008 günü yayınlanan ve hükümeti hedef alan Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin ilk işaretleri verildi. 

Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, söz konusu panelde yaptığı konuşmada, laikliğin ve cumhuriyet ilkelerinin tehlike altında olduğunu belirterek, “yargının bir silah olarak kullanılması gerektiğini” belirtmişti.

İŞTE, SÖZ KONUSU PANELDE ÖNE ÇIKAN MESAJLAR: SABİH KANADOĞLU: YARGI SİLAH OLARAK KULLANILMALI 

Emekli Başsavcı Sabih Kanadoğlu: “Hükümet ülkeyi dinci diktaya götürüyor. Buna karşı yargının bir silah olarak kullanılması gerekiyor. Yargı laiklik ve cumhuriyetin korunmasında en etkili silahtır. “

ŞENER ERUYGUR: DARBE ÇAĞRISI GİBİ GÖZÜKMEMESİ İÇİN ALKIŞLAYAMIYORUM 
Emekli Orgeneral Şener Eruygur: “Kusura bakmayın, hepsine sonuna kadar katıldığım bu sözleri alkışlayamıyorum. Çünkü ben alkışlayınca, bu durum 'darbe çağrısı' olarak nitelendiriliyor.”

VURAL SAVAŞ: ZAMAN KAYBETMEDEN DAVA AÇILMALI 

Emekli Başsavcı Vural Savaş: “Ben olsam hemen açardım davayı. Çünkü beklenildikçe riske giriliyor. Görev süresi bitecek olan üyelerin yerine hükümetin zihniyetinde kişiler atanır, böylece iş işten geçmiş olur.”

MÜMTAZ SOYSAL: VURUŞACAĞIZ 
Prof. Dr. Mümtaz Soysal: “Bunlarla haklı olarak vuruşacağız ve sonunda kazanacağız. Büyük taarruz başlayacak. Bir büyük tehlike ile karşı karşıyayız, seferberlik ilan edilmelidir. Vatan tehlikede iken böyle kavramlar kullanılır. Cihat, cihet kelimesinden gelir. Ve kendinizi aşarcasına davaya hizmet etmek demektir. Biz de böyle yapmalıyız. İsterse buna savaş denilsin. Bir büyük tehlike ile karşı karşıyayız ve bu yüzden seferberlik ilan edilmelidir” 

MUSTAFA BALBAY: SALONDA VAKİT VAR DİKKATLİ OLALIM 
Gazeteci Mustafa Balbay: “Bu salonda Vakit, Yeni Şafak, Zaman var. Bu salondalar şu an. Dikkatli olalım.” 

HABERAL: BU ORTAMI SAĞLAMAKTAN GURUR DUYUYORUM 

Prof. Mehmet Haberal: “Sizlere bu ortamı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bundan böyle ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar bu çatı altında dile getirilecek ve çözüm yolları bulunacaktır.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.