Kağıt üçkağıdı örtbas mı ediliyor?

Kağıt üçkağıdı örtbas mı ediliyor?
Vakit’in gündeme getirdiği Doğan Yayın Holding’in belgeli kağıt üçkağıtçılığında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gazetemizin belgeleriyle ortaya çıkardığı kağıt üçkağıtçılığı soruşturmasıyla ilgili dosya, Üsküdar Savcılığı ve SPK arasında gidip g

Söz konusu dosyanın üzerinden yaklaşık 9 ay geçmesi ve henüz kayda değer bir sonucun çıkmaması kafalardaki soru işaretlerini artırıyor.

AYDIN DOĞAN'LA İLGİLİ TÜM HABERLER

VAKİT'TEN DOĞAN'IN EVİNE HACİZ

AYDIN DOĞAN'I BİTİREN BELGE

“ZAMAN AŞIMINA UĞRATMA GAYRETİ VAR”

Konuyla ilgili Vakit’e konuşan hukukçu Sami Gören, dosyayla ilgili son gelişmelerin davayı zaman aşımına uğratma gayretini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek: “Bu gelişmeler yargıdaki çifte standardı ve sıkıntıları ortaya koyması açısından son derece manidar” dedi.

SAVCILIK 5.5 AY SONRA SPK’YA GÖNDERMİŞTİ

Vakit’in belgeli ‘kağıt üçkağıtçılığı’ haberleri üzerine 16 Ekim 2008’de SPK, elinde bulunan belgelerle suç duyurusunda bulunmuş, Üsküdar savcılığının aradan geçen 5.5 ay sonra Nisan 2009’da dosyayı rapor yazılması için tekrar SPK’ya geri göndermişti. SPK gerekli belgeleri hazırlayıp suç duyurunda bulunduğu halde Üsküdar savcılığının yeni bir rapor yazılması için SPK’ya başvurması, “dosyanın üzeri kapatılmak mı isteniyor?” yorumlarına neden olmuştu. Şimdi de SPK, hazırladığı raporu Üsküdar savcılığına göndermesine rağmen, SPK’nın kağıt üçkağıtçılığıyla ilgili hazırlamış olduğu raporu teslim alan Üsküdar savcılığı ise, ‘Dava yerinde görülsün” gerekçesiyle dosyayı Sultanbeyli savcılığına göndermesi tepkiyle karşılanıyor.

M.FATİH ERDOĞAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.