"Baykal bizim de avukatımız ol"

"Baykal bizim de avukatımız ol"
Genç tiryakilerden CHP önünde ironik eylem: Sigara yasağını da yargıya taşı!

'Genç Tiryakiler' adlı bir grup Genç Siviller üyesi, CHP'nin demokratik düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine 'ironik' tepki verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin demokratik açılımlarla ilgili yasal düzenlemeleri iptal için sıklıkla Anayasa Mahkemesi'ne gitmesine Genç Siviller'den ilginç bir tepki geldi.

Genç Siviller'in pankartlarında bu kez kapalı alanlarda dün başlayan kapsamlı sigara yasağı vardı. İronik eylemde 'Genç Tiryakiler' adıyla CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup "CHP bizi de Anayasa Mahkemesi'ne götür" diye seslendi. Toplumun büyük bir bölümünün desteklediği "Dumansız Hava Sahası" uygulamasının yargıya taşınması istendi. 'Genç Tiryakiler Rahatsız' sloganıyla pankart açan eylemciler adına konuşan Mücteba Kılıç, "Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu biz de biliyoruz. CHP demokratik bir adım atmışken sabah uyandığında kararını değiştirdi. Baykal 'Darbeciler yargılansın' dedi ama yasaya da itiraz ederek mahkemeye götürdü. Her demokratik gelişmeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmekte çok uzmanlar ve CHP'nin her talebi kabul edilerek yasalar iptal ediliyor." dedi. Kılıç, bu tutuma tepki olarak böyle bir eylem yaptıklarını anlattı. "19 Temmuz biz tütün tiryakileri için en kara gündür." diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son çare olarak CHP'ye sesleniyoruz. Sigara tiryakisinin halinden Anayasa Mahkemesi tiryakisi anlar. CHP, bizi de Anayasa Mahkemesi'ne götür. Çok iyi biliyoruz ki; sen götürürsen ve istersen Anayasa Mahkemesi bu yasayı da iptal eder."

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.