Küçük Paşa’ya Nazi yardımı

Küçük Paşa’ya Nazi yardımı
Vakit, Ergenekon savcılarının Alman resmi makamlarından talep ettiği ve 3. iddianameye de giren ırkçı Alman DVU Partisi lideri Gerhard Frey’in Almanya’daki Azerbaycan Alman Dostluk Derneği üzerinden Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli K

İŞTE O BELGELER 

'DANIŞTAY'I BASIN DİNDARLARIN ÜZERİNE ATIN'

“DARBE OLMUYOR, EKSİKLİK GÖRÜYORUM”
Ergenekon savcılarının yakın takibe aldığı Ergenekoncuların Almanya bağlantısı, gazetemizin Alman Gerhard Frey’den Veli Küçük’e gönderilen paraların dekontunu ele geçirmesi ile yeni bir boyut kazanırken, Küçük’le ilgili Almanya’daki ırkçılarla yaptığı görüşmelere dair daha önce de şok eden bilgiler ortaya çıkmıştı. Veli Küçük’ün, 2003 yılında Almanya’nın en ünlü faşistlerinden Gerhard Frey’in sahip olduğu Alman National Zeitung gazetesine verdiği demeçte “Türkiye uzun yıllardır askeri darbe görmemiştir. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum” dediği ve Ergenekoncuların 2001’den 2007 yılına kadar Almanya’daki oluşumlardan 1 milyon Avro para yardımı aldığı iddia edilmişti. 

KÜRT KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ HAVAYA UÇURUP, TÜRKİYE’NİN ÜSTÜNE ATACAKLARDI

Ergenekon tutukluları Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz’in Almanya’daki Türk düşmanı Nazilerle kurduğu yakın ilişkiler neticesinde, Ergenekoncuların en önemli merkezlerinden Türk Ortodoks Kilisesi’ne 380 bin, Noel Baba Derneği’ne 90 bin, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal’a 15 bin Avro yardımın yanı sıra, Veli Küçük’e de Hollanda ve Almanya gezileri için para ödendiği bildirilmişti. Vakit’in, Veli Küçük’e ödenen paraların dekontunu ele geçirmesiyle Ergenekoncuların Almanya’dan para aldığına dair iddialar doğruluk kazanırken, Azerbaycan-Alman Dostluk Derneği çatısı altında bir araya gelen Almanya’daki oluşumun, Köln şehrindeki Kürt Kültür Merkezi’ni havaya uçurarak olayı Türk istihbarat birimlerinin üzerine yıkmak ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi’ne canlı bomba göndererek kaos çıkarmak istedikleri ifade ediliyor. 

YENER DÖNMEZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.