Osman Paksüt, Vakit muhabirine yakalandı

Osman Paksüt, Vakit muhabirine yakalandı
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda ‘Mobil Provokatörler’in lideri Ergenekon sanığı Adnan Türkkan ile konuşurken Vakit gazetesi muhabirine yakalandı

Panikleyen Paksüt çifti, çareyi salonu terk etmekte buldu. Kamuoyu ise bir yüksek yargı hâkiminin Ergenekon sanığı ile ne konuştuğunu merak ediyor.

56 kişinin yargılandığı ikinci Ergenekon davası sanıklarından Ferda Paksüt’e destek olmak için davanın görüldüğü Silivri’ye gelen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, cezaevi kafeteryasının önünde, kamuoyunun ‘Mobil Provokatörler’ olarak tanıdığı Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Ergenekon sanığı Adnan Türkkan ve Tunç Akkoç ile konuşurken Vakit muhabirlerini karşısında görünce panikledi. 

Ergenekon sanığı Adnan Türkkan ile konuştukları sırada yanlarına gelen muhabirlerimizi fark eden Bayan Paksüt’ün, Osman Paksüt’ü ‘Vakit burada’ şeklinde uyardığı gözlendi.

Muhabirlerimizin “Sayın Paksüt, efendim yargının tepesindeki bir kişi olarak yürüyen bir davanın sanıkları ile sohbet etmeniz doğru mu” ve “Ne konuştunuz’ şekildeki sorularını cevapsız bırakan Osman Paksüt, eşi Ferda Paksüt’le birlikte salonu hızlı adımlarla terk etti.

İşte o bunaltan sorular:

Vakit: Sayın Paksüt, birkaç soru sorabilir miyim?

Vakit: Efendim yargının tepesindeki bir kişi olarak yürüyen bir davanın sanıkları ile sohbet etmeniz doğru mu?

Ferda Paksüt: Vakit burada!

Vakit: Efendim ne konuştunuz, fikir alışverişi mi yaptınız?

(Paksüt çifti panikliyor)

Vakit: Efendim yasal boşlukla kurtulduğunuz mahkeme incelemesinden ötürü istifa edeceğiniz söyleniyor, istifa edecek misiniz?

Osman Paksüt: Yorum yok, dışarıda konuşacağım.

Vakit: Anayasa Mahkemesi’nin gündemi yoğun, izin mi aldınız?

İKİNCİ VAKİT VAKASI

Ergenekon sanıklarıyla sohbet eden Osman Paksüt’ü “Vakit burada” şeklinde bir cümle ile uyaran Bayan Paksüt, daha önce de yazarımız ve Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven’in sıkı takibi ile nasıl paniklediğini itiraf etmişti.

Ergenekon iddianamesi delil klasöründe yer alan iletişim tespit tutanaklarına göre Ferda Paksüt şirket işine girmiş, Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven’in bu durumla ilgili araması üzerine ise paniğe kapılmıştı.

MURAT ALAN- KENAN KIRAN/SİLİVRİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.