“Danıştay’ı basın dindarların üzerine atın”

“Danıştay’ı basın dindarların üzerine atın”
2003 yılında Almanya’daki Neo-Nazi ve Danimarkalı ırkçı gruplarla görüşen ve yakın çevresinde “Alman hayranı” olarak bilinen Veli Küçük’ün, Türkiye’deki faaliyetlerinde de Hitler taktiğini andıran projelere imza attığı iddia

Yener Dönmez’in haberi…

VELİ KÜÇÜK PAŞA'YA NAZİ YARDIMI

Araştırmacı-Yazar Talip Doğan Karlıbel, 73 yıl önce bir tertip kurularak Alman Parlementosu’nu Nazilerin SS ajanlarına yaktırmasına rağmen bu olaydan Yahudilerin suçlandığını hatırlatarak, Danıştay saldırısında da buna benzer bir komplo yönteminin kullanıldığını savundu. 

Ergenekon soruşturmasının bir numaralı ismi olarak tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün, 2003 yılında Almanya’daki Neo-Nazi ve Danimarkalı ırkçı gruplarla görüştüğü ve Türkiye’deki ‘şeriat tehlikesi’ne çözüm bulmak için görüş alışverişinde bulunduğu iddia edildi. 

“TÜRKLERİ KARANTİNAYA ALALIM” SÖZLERİYLE TANINIYOR
Araştırmacı-Yazar Talip Doğan Karlıbel, Ergenekon tutuklusu Veli Küçük’ün Mölln ve Solingen katliamlarını organize eden ırkçı DVU Partisi Genel Başkanı Dr. Gerhard Frey ile görüştüğü ve bu görüşmede Alman Özel Harp Dairesi’nde uzun yıllar görev yapmış Yarbay Wilhelm Hillek’in de bulunduğunu söyledi. “Türklerin hepsini karantinaya alalım, Türklerin olmadığı bir Almanya temiz bir Almanya olacaktır" sözleriyle tanınan Hillek’in Küçük’e Türkiye’deki ‘şeriat tehlikesi’nden kurtulmak için Hitler taktiği önerdiğini kaydeden Karlıbel, bu taktiğin Danıştay cinayetinde de kullanıldığını söyledi.

VELİ KÜÇÜK’E SUNULAN ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Karlıbel, Hillek’in anlattığı ve Veli Küçük’ün etkilendiği olayı şöyle anlattı: “Hillek, Veli Paşa’ya Yahudileri ülkeden temizlemek için Hitler’in iki SS ajanının parlamento binasını yakmasını ve olayın Yahudilerin üzerine atılmasını gösteriyor. Olayı çıkardığı söylenen iki Yahudi tutuklanıyor ve 850 sinagog yakılıyor. Böylece Alman kamuoyu Yahudilere karşı hazır hale getiriliyor. Bu olaydan etkilenen Veli Paşa da Danıştay cinayetini tertipliyor. Olayın hemen ardından Vakit gazetesi hedef gösteriliyor. Bu olayda açıkça cuntaya zemin hazırlamak için Hitler taktiği kullandılar.”

VAKİT’İN HEDEF GÖSTERİLMESİ PLANIN BİR PARÇASIYDI
Bu konuyla ilgili olarak daha önce Ergenekon savcılarına da ifade verdiğini söyleyen Talip Doğan Karlıbel, Veli Küçük’ün Nazilerden çok etkilendiğini ve Danıştay cinayetinin Nazi taktiği olduğunu kaydetti. 1933’te gerçekleşen Alman parlamento binası yangınında 3500 kişinin tutuklandığını ve 800 kişinin de öldürüldüğünü belirten Karlıbel, olaydan hemen sonra 850 sinagogun yakıldığını ifade ederek, “Danıştay saldırısı da bu olaydan etkilenerek yapıldı. Saldırıdan hemen sonra Vakit gazetesi hedef gösterildi. 1933’teki Alman parlamentosunun kundaklanması olayı, 1946 yılında Nünberg mahkemesinde açıklığa kavuşmuştu. Olayın Yahudileri temizlemek için Hitler yandaşlarınca çıkarıldığı belgeleriyle ortaya çıktı. Bu olay Alman tarihine geçti. Aynı şekilde Danıştay saldırısı da Türkiye tarihine geçti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.