Ergenekon usulü Kürt açılımı

Ergenekon usulü Kürt açılımı
Ergenekon davasının önemli sanıklarından olan Org. Şener Eruygur da Kürt açılımı girişiminde bulunmuş. Eruygur’un Silopi’de yaptığı toplantıya sadece üç-beş devlet memuru katılmış.

ALİ EYVAZ'IN HABERİ...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti Kürt açılımı konusunda oldukça sert biçimde eleştiren çevrelerin, geçmişte aynı açılım siyasetini bölgede denedikleri, ancak bölge halkının bu çevrelere güvenmediği için, ileri sürülen abartılı vaatlere rağmen bu kişilere itibar etmedikleri anlaşıldı. Kürt sorunuyla ilgili açılım politikasını eleştiren çevrelerin de geçmişte benzer açılımlar yapmayı denediği, ancak bölge halkından karşılık bulamadıkları ortaya çıktı. En son, Ergenekon davasının en önemli sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur, genel başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği adına 2008’in Haziran ayı başında Silopi’ye giderek, “Kemalist Kürt açılımını” burada ilan etmiş. Eruygur, üç gün boyunca Silopi’de görüşmeler, yapmış, konferanslar vermiş ve “Yakında bir cennet kuracağız” şeklinde vaatte bulunmuş, ancak konferanslara sadece Silopi’nin bazı mülki idarecileri, öğretmenler ve bazı askerler katılmış. 

KEMALİSTLERİN KÜRT AÇILIMI BÖYLE OLUR
O dönemde hükümetin GAP projesi çerçevesinde yaptığı Güneydoğu açılımından sonra hükümet karşıtı pek çok çevreden de bölgeye ilgi artarken, CHP lideri Deniz Baykal’ın hemen ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da Güneydoğu’ya ayak basmış. Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal’ın sağ kolu olarak bilinen Prof. Ünsal Yavuz’la birlikte Silopi’de temaslarda bulunan Eruygur, burada verdiği konferansta, “Atatürkçü düşüncenin işi, bizim işimizdir. İleri doğru koşan herkesle yakında bir cennet kurmayı düşünüyoruz” dediği, Prof. Yavuz’un da “Demokrasinin çoğunluğu oluşturanların dilediklerini yaptığı bir sistem olmadığını herkese göstereceklerini” ileri sürdüğü öğrenildi.

“ALT MENSUBİYETİMİZ ZENGİNLİKTİR AMA İFADE ETMEYİZ”
Atatürkçü Düşünce Derneği Silopi Şube Başkanı Dündar Kesik’in daveti üzerine Şırnak’a gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, kendisi için Silopi Öğretmenevi’nde verilen yemeğe katılmış. Yemekten önce bir konuşma yapan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, konuşmasında şunları söylemiş: “Bugün sizler ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki bu şekilde çoban ateşi gibi büyük fedakarlıkla çalışan arkadaşlarımızın sayesinde ülkemizi kurda-kuşa yem etmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde, ulusal birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza dek Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatacağız. Ulusal birlik ve beraberlik derken anayasamızdaki bir hususu tekrar hatırlatmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti ırk esasına dayalı bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Önceki mensubiyet bizim için sadece bir zenginliktir. Ancak ifade edilmez. Biz hep birlikte kardeşiz. Türk ulusunun birer ferdiyiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşatılması için birlikte, kardeşçe yaşayacağız. Yarın emperyalizm hakkında ilave bilgiler sunacağım. Bizi, bu kardeşleri birbirinden ayırmak için elinden geleni yapıyor. Ama buna fırsat vermeyeceğiz. Bu oyunları mutlaka bozacağız. Ülkemizi uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda yaşantımızı sürdüreceğiz.”

PAŞA VE PROF. KEMALİST KÜRT AÇILIMINI ANLATIYOR
Eruygur ve Başkent Üniversitesi Atatürk Araştırma Ve Uygulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz, ertesi gün Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda ADD’nin Kürt açılımıyla ilgili stratejisini anlatmış. “Atatürkçü Düşünce Sisteminde Demokrasi” konulu konferansta Prof. Yavuz, demokrasideki çoğunluk ile çoğulculuk kavramlarının karıştırılmaması gerektiğini belirterek, şunları söylemiş: “Demokrasi çoğunlukçuluk değildir. Demokrasi ‘ben çoğunluktayım, en yüksek oyu ben aldım, istediğimi yapabilirim’ demek değildir. Demokrasi çoğulculuktur. Çoğunlukçuluk ile çoğulculuğu karıştırmayalım. Üzülerek söylemek istiyorum karıştıranlar var.”

KÜRTLERE CENNET VAADİ
Daha sonra kürsüye gelen ADD Genel Başkanı Şener Eruygur ise, bölge halkına ilginç vaatlerde bulunarak, şunları kaydetmiş: “Atatürkçüler bundan sonraki uygulamalarında şunu özetleyecektir: Sadece kendi aramızda değil, halkımızla birlikte olacağız ve onlarla birlikte kalkınma savaşını yürüteceğiz. Atatürkçü düşüncenin işi bizim işimiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde insanları, en ufak bir ayrıma tabi tutmadan çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartmaktır. Köyünde, kentinde, okulunda, her yerde bir ileri aşamaya mutlaka koşmayı ve bu koşuşta onlarla birlikte bir cennet kurmayı düşünen bir dernektir, Atatürkçü Düşünce Derneği.”

MEMURLARLA KEMALİST KÜRT AÇILIMI
Gözaltına alınmadan kısa süre önce Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Başkent Üniversitesi Atatürk Araştırma Ve Uygulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz’u da yanına alarak Silopi’ye çıkarma yapmış ve burada Kürt sorunuyla ilgili “Atatürkçü Düşünce Sistemi”nin projelerini açıklayarak, “birlikte bir cennet kurma” vaadinde bulunmuş. Ancak salonda mülki idareciler ve memurlardan başka kimsenin olmadığı görülüyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.