Doğan’ı, hortumcuların avukatı savunacak

Doğan’ı, hortumcuların avukatı savunacak
Türkiye’nin sırtına 50 milyar doları aşkın yük bindiren batık bankacıların birçoğunun avukatlığını yaparak, onları hapisten kurtaran Av. Köksal Bayraktar, şimdi de “sahtecilik” ve “muhasebe hilesi” suçlarından yargılanan Aydı

Halil CÖMERT'in haberi...

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza Hukuku dersi veren Prof. Dr. Bayraktar’ın avukatlığını yaptığı isimler ve dava konuları dikkat çekiyor. Avukat olarak takip edip savunduğu dosyalarda davanın esası ile ilgili savunmalar yapmak yerine usulî savunmalarıyla hatırlanan Bayraktar’ın, şimdiye kadar birçok dava dosyasını zaman aşımına uğrattığı biliniyor.

BİRÇOK BATIK BANKA PATRONUNU KURTARDI
Kamuoyunun dikkatinin “laiklik” ve “irtica” tartışmalarına çekildiği 28 Şubat sürecinde içi boşaltılan bankaların Hazine’ye ve dolayısıyla milletin sırtına yüklediği zarar 50 milyar doları buldu. Ellerindeki bankaların içini boşaltarak zararını milletin sırtına yıkan batık banka patronlarından Cavit Çağlar (İnterbank), Korkmaz Yiğit (Türk Ticaret Bankası), Yahya Murat Demirel (Egebank) ve Uzanlar’ın (İmar Bankası) avukatlığını Köksal Bayraktar yaptı. Cavit Cağlar’ı iki ayrı ceza dosyasında zaman aşımı ile mahkumiyetten kurtaran Bayraktar, Yahya Murat Demirel’i de bir dosyadan aynı sebeple ceza almaktan kurtarmıştı.

KOKMAZ YİĞİT İKİ DAVADAN ZAMAN AŞIMIYLA KURTULDU
Köksal Bayraktar’ın avukatlığını yaptığı Korkmaz Yiğit de, mahkumiyet aldığı Bank Ekspres davasından zaman aşımı sayesinde kurtulmuştu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Korkmaz Yiğit’le birlikte 29 sanıklı Bank Ekspres davasının zaman aşımı nedeniyle 5 Şubat 2007’de düşmesine karar vermişti.

Korkmaz Yiğit, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Türkbank ihalesine fesat karıştırmak” ve “cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye olmak” suçlarından verdiği 3 yıl 9 ay 2 gün hapis cezasından ise, Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin verdiği zaman aşımı kararı ile kurtulmuştu.

ÇAĞLAR: DEVLETE 1.4 MİLYAR DOLAR YÜK TAKTI
Köksal Bayraktar’ın büyük uğraş vererek hapisten kurtardığı ve daha sonra dava dosyasını mahkeme mahkeme dolaştırarak zaman aşımına uğrattığı Cavit Çağlar’ın, İnterbank’a el konulduğu 07.01.1999 tarihi itibariyle devlete bıraktığı borç miktarı 1.269.262.837 dolar idi. BDDK’nın açıkladığı resmi rakamlara göre İnterbank’ın hakim ortağı olan Nergis Grubu’nun (Cavit Çağlar) el konularak fona devredilen diğer batık bankalara olan borçlarıyla birlikte Hazine’ye toplam borcu 1.440.379.723 dolar olarak hesaplandı. Batık banka davasında tutuklanarak Kartal Cezaevi’ne konulan Cavit Çağlar, aylarca hastanede yattıktan sonra Köksal Bayraktar’ın savunma yaptığı 6 Şubat 2002 tarihindeki duruşmada serbest kalmıştı.

DEMİREL’İN BATIĞI İSE 1,2 MİLYAR DOLAR
Köksal Bayraktar’ın savunduğu bir başka banka patronu olan Yahya Murat Demirel’in, batırdığı Egebank’a el konulduğu 21.12.1999 tarihi itibariyle devlete olan zararı BDDK tarafından 1.219.719.228 dolar olarak rapor edilmişti. Köksal Bayraktar’ın savunduğu bir başka batık banka patronu olan Korkmaz Yiğit’in Türk Ticaret Bankası üzerinden devlete ve millete yüklediği zararın miktarı 777 milyon 577 bin 955 dolar. Korkmaz Yiğit’in batırdığı Bank Ekspres’in devlete zararı ise 434.952.161 dolar olmuştu. Yine Köksal Bayraktar isminin avukat olarak geçtiği bir başka dava ise İmar Bankası ve Adabank’ı batıran Uzanlar oldu.

DEMİREL BANK KAPİTAL’DEN DE ZAMAN AŞIMINA UĞRADI
Köksal Bayraktar’ın savunduğu Murat Demirel, zaman aşımından dolayı bir davasından kurtuldu. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı bir davada el konulan Bank Kapital’i zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan Murat Demirel için zaman aşımı süresinin dolduğuna karar verilerek ilgili kamu davası ortadan kaldırıldı.

AYDIN DOĞAN’I VE 7 ÜST DÜZEYYÖNETİCİSİNİ KURTARABİLECEK Mİ?
Daha önce “banka hortumu”ndan yargılanan isimleri savunan Köksal Bayraktar, şimdi de Vergi Usul Kanunu’na aykırı suç işleme iddiasıyla “sahtecilik” ve “muhasebe hilesi” suçlarından yargılanan medya patronu Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisinin avukatlığını yapıyor. Yarın Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada sanıklar Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Barbaros Hayrettin Çağa, Vuslat Doğan Sabancı ve İmre Barmanbek’in yargılanmasına başlanacak. Müvekkillerinin duruşmaya gelip gelmeyeceğini sormak üzere aradığımız Köksal Bayraktar ise, işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek sorularımıza cevap vermekten kaçındı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.