Duruşmaya gelecek mi?

Duruşmaya gelecek mi?
Medya patronu Aydın Doğan ve 7 yöneticisinin “sahtecilik” ve “muhasebe hilesi” suçlarından yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Barbaros Hayrettin Çağa, Vuslat Doğan Sabancı ve İmre Barmanbek’in gelip gelmeyecekleri merak ediliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Doğan Yayın Holding’e 6.02.2009 tarihinde yaptığı suç duyurusunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, geçtiğimiz Mart ayında medya patronu Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisi hakkında açtığı “sahtecilik” ve “muhasebe hilesi” davası bugün başlıyor.

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması bugün saat 09.00’da. 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Barbaros Hayrettin Çağa, Vuslat Doğan Sabancı ve İmre Barmanbek’in duruşmaya gelip gelmeyecekleri merak ediliyor. Bu davada; Aydın Doğan ve üst düzey yöneticilerinin avukatlığını ise banka hortumlama suçundan yargılanan batık bankacıları zaman aşımıyla kurtaran Köksal Bayraktar yapacak.

“SAHTECİLİK” VE “HİLE YAPMAK”TAN HESAP VERECEKLER
Sanıklar Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisi “Doğan Yayın Holding’in 01.04.2003-31.03.2004 döneminde sahte fatura düzenlemek, muhasebe hilesi yapmak sureti ile oluşturduğu iştirak hissesi satış zararlarını kurum kazancından indirmek, istisna kazançlara ilişkin giderleri kurum kazancından indirmek ve ortağına iştirak ve bağlı ortaklıkları ile grup şirketlerine örtülü kazanç dağıtmak” ile suçlanıyor. Doğan ile diğer sanıklar, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 359/a-1 maddesi ve TCK’nın 53. maddelerinden yargılanıyorlar.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.