Eminağaoğlu hukuk tanımıyor

Eminağaoğlu hukuk tanımıyor
HSYK atama ve terfilerde gizlilik olması gerektiğini söylüyor ama gizli olması gereken bilgileri YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu canlı yayında açıklıyor! Eminağaoğlu, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt’ın gizli sicil bilgileri

Kenan KIRAN'ın haberi...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek ve yüksek yargıdan gelen 9 üye tarafından yapılan ortak açıklamada, hakim ve Cumhuriyet Savcılarıyla ilgili atama, terfi ve yer değiştirmelerine ilişkin kurul görüşmelerinin gizli olduğu iddia edildi. 

TUNCELİ SAVCISININ GİZLİ BİLGİLERİ EMİNAĞAOĞLU’NDA!
HSYK’nın açıkladığı gizlilik ilkesini bizzat Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ihlal ediyor. Ömer Faruk Eminağaoğlu, SKY Türk’te yaptığı açıklamada, “Tunceli’de bir savcı, Vali hakkında, seçim zamanı kanuna haykırı yardımları yönettiği iddiasıyla soruşturma açtığı için, Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından ‘Orta hal’ fişi düzenlenmiş. Bu çerçevede hakim ve savcıların bağımsız olduğunu söylemek mümkün değildir” dedi.

SAVCILAR HAKKINDA BİLGİLER GİZLİ!
Eminağaoğlu’nun söz konusu açıklamasından, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt’ın ‘Orta hal’ fişi aldığı ortaya çıkıyor. Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından savcılar hakkındaki düzenlenecek fişlerin gizli olduğu biliniyor. Zekeriya Bayazıt’ın sicil bilgilerini sadece kendisi ve HSYK üyeleri tarafından bilmesine rağmen, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, Zekeriya Bayazıt’ın sicil bilgilerini televizyonda canlı yayında açıklaması, “HSYK’nın gizlilik ilkesini bizzat YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ihlal ediyor” şeklinde yorumlandı.

YARSAVLI ÜYELER Mİ BİLGİLERİ SIZDIRIYOR?
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük’ün Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun başkanlığını yaptığı ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan YARSAV’da üye olarak görev yapıyor. YARSAV’lı üyelerin, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt’a ait ve kurulda gizli kalması gereken sicil bilgilerini YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’na ilettiği kaydediliyor.

EMİNAĞAOĞLU SORULARIMIZA CEVAP VERMEDİ!
YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt’a ait gizli bilgileri açıklamasına yönelik sorularımızı cevaplamaktan kaçındı. Eminağaoğlu, konuyla ilgili telefonda konuşmayacağını, soruların YARSAV’a gönderilmesi gerektiğini söyledi. Eminağaoğlu’nun isteği üzerine sorularımız yazılı gönderdik. Eminağaoğlu, yazılı sorularımızı da cevaplamaktan kaçındı.

İŞTE O SORULAR
SKY Türk’te önceki gün yayınlanan röportajınızda “Tunceli’de bir savcı, Vali hakkında, seçim zamanı kanuna aykırı yardımları yönettiği iddiasıyla soruşturma açtığı için, Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından ‘Orta hal’ fişi düzenlenmiş. Bu çerçevede hakim ve savcıların bağımsız olduğunu söylemek mümkün değildir” şeklinde bir açıklamanız olmuştur. Konu ile ilgili aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını talep eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
1- Belirttiğiniz savcı Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt mıdır?
2- Savcılar hakkındaki düzenlenecek fişler gizli olduğu tartışmasız iken, siz bu savcı hakkındaki fiş bilgisine nasıl ulaştınız?
3- Savcı hakkındaki fiş bilgisine HSYK’da üye olan ve aynı zamanda YARSAV’ın da üyesi olan bir yüksek hakimden öğrendiğiniz iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise bu suç değil midir?

HSYK’NIN GİZLİLİK AÇIKLAMASI!
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve yüksek yargıdan gelen 9 üye tarafından yapılan ortak açıklamada, hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile ilgili 2009 yılı Yaz kararnamesi çalışmaları sırasında basında yer alan haberler nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla kurul görüşmelerinin gizliliği de dikkate alınarak açıklama yapılmasına gerek görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, 2461 sayılı Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu'nun 19, Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 26 ve İdari Yargı Hakim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliğinin 25. maddeleri uyarınca taslaklar ile getirilen teklif ve önerilerin gizli ve açık sicilleri ve diğer evrakı ile birlikte Kurul tarafından en geç 1 ay içerisinde incelendiği belirtildi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.