Vakit muhabirine çirkin saldırı

Vakit muhabirine çirkin saldırı
YARSAV üyesi Ertosun'un hakkındaki iddialarla ilgili olarak açıklama yaptığı salon, Vakit gazetesi muhabirine 'iğrenç' bir müdahale sonucunda bir anda karıştı. Ertosun'un korumaları Vakit muhaberine adeta süikastçı muamelesi yaptı.

İŞTE VAKİT MUHABİRİNE YAPILAN 'İĞRENÇ' MÜDAHALE ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR-İZLEYİN

ERTOSUN BAKIN KİMİ SUÇLADI-TIKLAYIN

CAN DÜNDAR'DAN VAKİT'E ÇİRKİN SALDIRI-TIKLAYIN

VAKİT MUHABİRİ, ERTOSUN'A NE SORDU?-TIKLAYIN

Ertosun'un, canlı yayında basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada salonda arbede çıktı.

Vakit gazetesi Muhabiri İsmail Uğur'un "Efendim, illegal örgüt sanıkları ile yemek yenmesini, görüşümesini, bir araya gelmesini, genç hakimlere de tavsiye eder misiniz?" sorusu üzerine tartışma çıktı. Ertosun'un "Sorular çok maksatlı, aslında bunlara cevap vermek istemiyorum" demesinin ardından salonda bulunan korumalar Vakit muhabirini zorla dışarı çıkarmak istedi.

Yaklaşık beş dakika süren arbedede diğer gazeteciler de duruma tepki gösterdi.

YAKA PAÇA DIŞARI ÇIKARDILAR


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun'un basın toplantısında Vakit Gazetesi muhabiri İsmail Uğur, bir suikastçi muamelesi görerek yaka paça salon dışına çıkarıldı. 

İsmail Uğur, güvenlik görevlileri tarafından salon dışına çıkarılmak istendi. Bu esnada basın mensubu ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Salon dışına çıkarılan muhabir, salonda bulunan basın mensuplarının tepki göstermesi üzerine yeniden salona alındı.

Ali Suat Ertosun, olay sonrasında yaptığı açıklamada, kendisin basın özgürlüğüne karşı olan bir insan olmadığını söyledi.

Ertosun, konuyla ilgili olarak; "Bizim irademiz dışında oldu bu olay. Buyurun sorularınızı sorun. O arkadaşın basın mensubu olmadığı söylendi. Ben bu hareketten dolayı arkadaşımızdan özür diliyorum. Ben suikast ihtimaline karşı korunduğumu düşünüyorum. Arkadaşlarımın bu konudaki hassasiyetlerini anlamanızı rica ediyorum." dedi.

Ertosun, olayın kendisine mal edilmemesini istedi.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.