Soner Yalçın'ın arkasında hangi güç var?

Soner Yalçın'ın arkasında hangi güç var?
Dezenformasyon makinesi Aydınlık ekolünden yetişen Soner Yalçın'ın, İşçi Partisi'nin TSK'ya sızma girişimi olan Karargah Evleri'ndeki rolü...

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmaya çalışan "Karargah Evleri Oluşumu"nun ardındaki isimlerden biri olan Soner Yalçın ve Türkiye'nin Maocuları Aydınlıkçılar'ın ardında hangi güç var? 

Bak Şu Konuşana 
Biliyorsunuz Ergenekon İddianamesi ile birlikte Türkiye “Karargâh Evleri”, “Cumhuriyet Evleri” ve “Ata Evleri” gerçeği ile tanıştı. Cumhuriyet ve Ata Evleri, laik azize Türkan Saylan’ın başında bulunduğu ÇYDD'nin himayesinde, yönetiminde işleyen ve askeriyede örgütlenmeyi hedefleyen yapılardı. Bugün bu yapı ile ilintisi bulunan onlarca denizci subay tutuklu, yargılanmayı bekliyor. Bu subaylar Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Metin Ataç ile bu oluşumlara hiç de sıcak bakmadığı bilinen Donanma Komutanı Ora. Uğur Yiğit’e suikast yapmaya hazırlanırken yakalandılar. Gepegenç teğmenler, yaşını başını almış, amirallik sırası gelmiş albaylar şimdi yargılanmayı bekliyor. 

Bir de Karargâh Evleri yapılanması var. Bu yapılanma iddia olunan Ergenekon Terör Örgütü’ne yönelik yapılan operasyonlar sırasında İşçi Partisi’ne yapılan bir baskında ortaya çıkartıldı. Buna göre İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ve ekibi orduya sızmak için Karargâh Evleri adında bir organizasyona girişmişti. Bunun için Erzincan ve yöresinde etkili olan bir Alevi aşiretini de yanlarına almışlardı. Ağırlıklı olarak Hava Kuvvetleri’nde örgütlenen isimler İşçi Partisi’nde yakalanan cd’nin ardından teker teker tutuklandı.

Bu yapıyla ilgili ilk tespitleri yapan ise MİT’nın Trakya Bölge Başkanlığı oldu. Kırklareli ve Tekirdağ’da bazı subayların yeraldığı bir yapılanmanın İşçi Partisi ile temasını tespit etmişler ve hem MİT’nı, hem de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı yapıyla ilgili bilgilendirmişlerdi. Ancak bu yapılanmaya yönelik operasyonu Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bazı isimler üç yıl boyunca engellemişlerdi. Başını Hava Albay Cengiz Köylü’nün çektiği yapılanmayı yok etmek için emir veren emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Faruk Cömert’i ve şimdi Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten Org. Aydoğan Babaoğlu’nu yıllarca oyalamışlardı. Ancak İşçi Partisi’nde yakalanan cd her şeyi açığa çıkardı ve yeniden başlattı. Şimdi Karargâh Evleri yapılanması darmadağın.

Ama TSK’ne sızma girişiminin ardındaki isimler halâ etkin. Bu isimler içerisinde hiç şüphesiz en önemlisi Soner Yalçın. İddia olunan Ergenekon Terör Örgütü’ne yönelik operasyonları karalamak ve karartmak için vargücüyle çalışıyor. Çetesi de ona yardımcı oluyor. Peki Karargâh Evleri yapılanmasının ardındaki asıl güç kim?

Bunun için de ABD’nde yayınlanan bir kitaba, “Tüm Zamanların Casusu”na bakmak lazım. Bu kitap eski bir CIA mensubu tarafından yazıldı ve dünyadaki Maocu hareketlerin nasıl kurdurulduğunu anlatıyor. Buna göre CIA dünyadaki Marksist-Komünist hareketleri bölmek için bir plan yapıyor ve bu planı Hindistan Komünist Partisi üzerinden uygulamaya koyuyordu. HKP eski çizgisini terk ederek Çin’in dümen suyuna giriyordu. Daha sonra bu sistem tüm dünyada başarı ile uygulandı.

Türkiye’de Maocuların başı “Kızıl Bozkurt” Doğu Perinçek’ti. CIA’in planını Türkiye’de uygulamaya koyan isim Perinçek ve ekibiydi. Soner Yalçın da bu ekibin en önemli ismiydi. Uzun yıllar Aydınlık dergisinde çalıştı.

Maocu hareketleri CIA kurduruyor, CIA’in kurdurduğu bu hareket Türkiye’de Doğu Perinçek liderliğinde faaliyet gösteriyor, Aydınlıkçılar TSK’ya sızıyor ve sızmayı, yapılanları Soner Yalçın savunuyor. Sizce Soner Yalçın, Doğu Perinçek, Aydınlık vb. kime hizmet ediyor, kime çalışıyor? Kim ve ne için TSK’ne sızıyor? Liberalses

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.