"Savcılarıma dokunma"

"Savcılarıma dokunma"
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu HSYK'yı eleştirdi

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 224. hafta basın açıklamasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)'nun savcı ve hakim atamalarını eleştirdi. Ergenekon savcılarına destek veren platform üyeleri, Ergenekon davası üzerine sonuna kadar gidilmesi gerektiğini belirtti. 


İzmit Sabri Yalın Parkı'nda toplanan grup, HSYK atamalarını eleştirdi. Bu kapsamda HSYK'nın savcı ve hakim atamalarının usulsüz bir şekilde yapıldığını belirten platform üyeleri, HSYK tarafından Ergenekon savcılarına karşı oluşturulan korsan kadronun, Ergenekon sürecini kesintiye uğratmak gibi bir amaç taşıdığını söyledi.

Ergenekon davasını yürüten savcılar lehine sloganlar atan ve Ergenekon davası savcısı Zekeriya Öz'ün posterlerini taşıyan göstericiler, HSYK'nın bağımsızlığını kaybettiğini belirtti.

Platform adına açıklama yapan MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkan Çetin Tahtacı, "Sivil toplum olarak yargı bağımsızlığı ve hakimlik, savcılık teminatının ihlali sayılabilecek her türlü girişimlere asla geçit vermemeliyiz. Toplumun yargıya olan saygınlığı zedelenmesine sebep olabilecek tüm girişimleri kabul etmemiz mümkün değildir" açıklamasında bulundu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.