İran'ı sarsan şok itiraf!

İran'ı sarsan şok itiraf!
İran'da 10. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra meydana gelen kargaşa olaylarına sebep olma gerekçesiyle gözaltına alınanların ilk duruşması bugün Tahran'da başlarken bu bağlamda bugün yargılanan sol eğilimli Mücadeleci Din Adamları ı Konseyi Merkezi

Seçimlerde "hile yapıldığı" yalanını önceden hazırladık

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Muhammed Hatemi Cumhurbaşkanlığı döneminde Kalem müdürlüğü görevinde bulunan ve adı, birçok ahlaki skandala karışan Ebtehi, bugünkü ifadelerinin başında Tahran Savcı Yardımcısının iddianamesine değinerek "Savcı Yardımcısı tarafından ortaya atılan durumların tamamını kabul ediyorum. Fakat ben şunu da söylemek istiyorum: Seçimler olağanüstüydü. 40 milyonun bu seçimlere katılması, yanından kolay geçilebilecek bir mesele değil" ifadesini kullandı.

Ebtehi ifadelerinin devamında "Ben şahsen, Musevi'nin bu seçimlere girmesine karşı olan sayılı insanlardan biriydim. Çünkü Musevi uzunca bir süre siyasette aktif bir rolü olmadığından, bu gelişi onda bir takım kuruntulara sebep olur diye düşünüyordum" şeklinde konuştu.

Ebtehi daha sonra "Ben burada Muhammed Hatemi'nin (seçimler öncesinde) yaptığı yolculuklarının büyük bir kısmının propaganda amaçlı olduğunu ve Hatemi'nin bu vesileyle dikkatleri kendi üzerine çekmeye ve İran seçimlerini reformcuların kazanabilmesi için tek şansın Hatemi olduğu imajını yaratma doğrultusunda olduğuna itiraf ediyorum" ifadesini kullandı.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.