Ergenekoncular tehdit mi ediyor

Ergenekoncular tehdit mi ediyor
2 gizli tanıktan sonra 3. tanık Mehmet Nuri Binzet’in de ifadesini geri çekmesinin sebebinin Ergenekoncular tarafından deşifre edilip, tehdit edilmesi olduğu bilgisi gündeme bomba gibi düştü.

Aralarında Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da bulunduğu 7 sanıklı ‘faili meçhuller’ davasının başlamasına sayılı günler kala, gizli tanıklar ‘Tükenmez Kalem’ ve ‘Sokak Lambası’ndan sonra tanık Mehmet Nuri Binzet’in de ifade değiştirmesi kamuoyunda tartışma meydana getirdi. Tanıkların ifadelerini geri çekmesini Vakit’e değerlendiren Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, “Ergenekon’un Güneydoğu kolunun deşifre olmasını istemeyenler düğmeye bastı” dedi. 

“BİZ TEMİZÖZLER’E ULAŞILMASINI BEKLİYORDUK”
“Kamuoyunun baskısı sonucu Ergenekon operasyonu genişletilmiş ve bölge ayağı deşifre edilmeye başlanmıştı” diyen Elçi, “Davanın bölgeye ulaşmaması için mücadele verenler direndikçe, basın haberleri ile olaya duyarsız kalınmaması konusunda elinden geleni yapıyordu. Ancak şu anda maalesef bu son olayla birlikte yeniden umutlar tükenme noktasına geldi. Bizler her yerde kadrolaşan Temizözler’e ulaşılmasını beklerken, anlaşılan maalesef birileri onu kurtarmaya çalışıyor” diye konuştu. 

“HSYK’DAN SONRA TANIK OLAYI ENDİŞELERİMİZİ ARTIRDI”
Derin Ergenekoncuların, soruşturmanın tıkanması için büyük mücadele verdiklerini ifade eden Elçi, “Dava hakkında endişelerimiz var. Bu endişelerimizi önce HSYK, sonra ise Temizöz hakkında ifade değiştiren tanıklar haklı çıkardı. Yargının başındakilerin savcıları hedef aldığı günlerde, Temizöz hakkında tanıklık yapanların da davanın başlamasına sayılı günler kala ifadelerini geri çekmesi tesadüf değildir. Yargının geldiği durum ortada... Gelişmiş ülkelerde yargı yol gösterici durumda iken bizde statükocu görevini üstlenmiş durumda. Baksanıza, çete üyeleri ile defalarca toplanan HSYK üyeleri halen kendilerini savunuyor... Baştaki işleyiş bu durumda olunca alttaki olumsuzluklar da çok olağan dışı gelmiyor” şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR ÖZGÜR-DER: “BÜYÜK BİR SKANDAL”
Diyarbakır Özgür-Der Şube Başkanı Avukat Serdar Bülent Yılmaz da, tanıkların ifadelerini geri çekmesinin arkasında tehdit olabileceğini belirterek, “Gizli tanıkların ifadelerini geri çekmesi olayı başlı başına değerlendirmeye muhtaç bir durumdur. Demek ki tehdit aldılar. Bu da deşifre edildiklerini gösteriyor. Bu durum ‘mahkemede köstebek mi var?’ sorusunu sormayı zorunlu kılıyor. Ayrıca gizli tanıklara ya yeterince güvence verilmemiş ya da devletin güvencesi JİTEM’in tehdidi karşısında yetersiz kalmış olmalı. Ortada yargı açısından büyük bir skandal var. Üzerine gidilmeli. Kürt açılımını ciddiyetle gündemine alan hükümetin inandırıcı olabilmesi ve halkın desteğini kazanabilmesi için Kürtlerin adalet duygusunu zedeleyen bu olayların üzerine gitmesi ve JİTEM davalarının arkasında durması lazım. Bu davalar boşa çıkarsa Kürt açılımı da ölü doğar” uyarısında bulundu.

AİLE TEDİRGİN
Tanık Mehmet Nuri Binzet ve ailesi ise Vakit’in ısrarlı sorularını cevapsız bırakarak, davadan geri çekilmeleri için tehdit edildiği izlenimi verdiler. 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.