Cumhuriyet’i beslemeye devam

Cumhuriyet’i beslemeye devam
Ergenekon davasına takındıkları hukuk dışı tavırla dikkat çeken İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği ölüm, ödül ve bilgi ilanlarını kendilerinin resmi gazetesiymişçesine yalnızca Cumhuriyet gazetesine veriyor. Bu da akıllara Ergenekon sanıklarının b

Murat ALAN'ın haberi...

Türkiye Barolar Birliği’nin, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Faruk Erem Ödülleri’nin ilan ve duyurularını Cumhuriyet gazetesine verdiği öğrenilirken, İstanbul Barosu’nun ise bu yıl verdiği ölüm ilanlarının tamamında bu gazeteyi tercih ettiği ortaya çıktı. 

KEYFİ İSTEKLERİ BU YÖNDEYMİŞ
Baronun ilan ve reklam departmanından alınan bilgiye göre geçen yıl Faruk Erem Ödülleri ilanlarının yalnızca Cumhuriyet gazetesinde yayınlandığı, ek olarak yıl içinde verilen 20’ye yakın ilanın ise hemen hemen tamamının sadece bu gazeteye verildiği belirtildi. Bu yıl verilen ilanların büyük bölümünün yine Cumhuriyet’e verildiği, Faruk Erem Ödül ilanının ise sadece Cumhuriyet ve Hürriyet’te yayınlandığı ifade edildi. Neden yalnızca Cumhuriyet’i tercih ettiklerini açıklamaktan kaçınan servis yetkilisi ‘kendi keyfi’ isteklerinin bu yönde olduğunu söyledi.

Dikkat çekici bağlantı ile ilgili aradığımız Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ise tüm ısrarlı aramalarımıza rağmen iki gündür telefona çıkmadı.
İstanbul Barosu ve Ankara Barosu’nun durumu da Türkiye Barolar Birliği’nden farksız. Her iki baro da yıl içindeki ilanlarının büyük çoğunluğunu Cumhuriyet’e veriyor.

BATMA NOKTASINA GELİNCE ERGENEKONCULAR DESTEK ÇALIŞMASI YAPMIŞTI
Ergenekon soruşturmasında Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Levent Ersöz’de ele geçirilen belgelere göre Cumhuriyet gazetesinin finanse edilmesi gerektiği belirtiliyor. Ergenekon iddianamesinde, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay arasında geçen görüşmelerde Cumhuriyet gazetesinin asker kışlalarında askerlere zorla satılması, reklam, ilan ve benzeri gelir araçlarıyla desteklenmesi gerektiği yönünde plan yapıldığı yer alıyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.