Tuncay Güney'le ilgili yeni iddia

Tuncay Güney'le ilgili yeni iddia
Birinci 'Ergenekon' davasında sanıklardan Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül, gelen evrakların okunduğunu belirterek, soruşturmanın firari şüphelisi olan Tuncay Güney'in ifadesinin alındığına dair bir evrak olmadığına dikkat çekti.

Ergül'ün bu hatırlatması karşısında Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Son aldığımız duyuma göre sanıyorum Tuncay Güney ifade vermekten kaçındığı için evrakların Dışişleri Bakanlığı'na iadesi gündeme gelmiş." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında sanık avukatlarının talepleri alındı.

Taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Avukat Vural Ergül hakkında, dün ve bugünkü duruşmalarda sarf ettikleri sözler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Pekgüzel, tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in 11 Mart 2008 tarihinde Sincan Cezaevi'nde Osman Yıldırım ile gayriresmi olarak görüştüğü şeklindeki iddiasının asılsız olduğunu açıklayarak, tanık ifadelerini 12-13 Mart tarihlerinde aldıklarını açıkladı.

Pekgüzel, önceki günkü oturumda İşçi Partili sanıkların ve Muzaffer Tekin'in Mahkeme Başkanı'ndan izin almadan mahkeme salonunu terk etmesinin duruşmanın disiplinine aykırı olduğunu vurgulayarak, tutanağa geçmesini talep etti.

Karar için verilen ara sırasında İşçi Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek ise savcının açıkladığı görüşlerine "Sizde hiç mi vicdan yok?" diyerek tepki gösterdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.