Danıştay'dan sonra sıra Yargıtay'daydı

Danıştay'dan sonra sıra Yargıtay'daydı
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği üçüncü iddianamede, örgüt üyelerinin, Yargıtay'da bir üst düzey yetkiliye yapacağı suikast girişimiyle Danıştay saldırısında olduğu gibi laik-anti laik çatışması çıkarmayı hedefledikleri belirtiliyor.

Ergenekon'un 3. iddianamesinde; örgüt üyelerinin gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlere ayrıntılı bir şekilde değiniliyor. Planlanan eylemlerle ilgili genel değerlendirmenin bulunduğu bölümde yer alan: "Eylemlerin özelliklerine bakıldığında; her eylemde farklı amaç ve hedefler gözetildiği anlaşılmaktadır. Yargıtay'da üst düzey bir yetkiliye yapacakları suikast girişimi ile Danıştay saldırısında olduğu gibi ülkede laik-anti laik çatışması hedeflenmiştir." ifadesi dikkat çekiyor. 

İddianamede, İşçi Partisi'nin Ankara'daki genel merkez binasında yapılan aramalarda ele geçirilen CD içerisinde "Yargıtay" isimli pdf dosyasında Yargıtay binasının elle çizilmiş krokisinin bulunduğu belirtilerek, "Söz konusu krokinin ve bilgilerin doğru olup olmadığının anlaşılabilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı ile görüş sorulmuş, alınan cevabi yazıda; Yargıtay binasına ait olduğu değerlendirilen krokiyle ilgili bilgilerin tamamen doğru olduğu bildirilmiştir. Dolayısıyla, Yargıtay binasına ait kroki ve bilgilerden Ergenekon silahlı terör örgütünün Yargıtay Başkanlığı'nda görevli üst düzey bir yöneticiye yönelik suikast hazırlıkları yaptığı anlaşılmıştır." denildi.

İddianamede ayrıca, "NATO tesislerine yapacakları saldırıyla da ülkemizi uluslararası arenada yalnızlaştırma ve zor duruma sokmayı hedefledikleri, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'a yönelik gerçekleştirmeyi planladıkları eylemle amaçladıkları darbe zeminine hız vermeye çalışırken, DTP'li belediye başkanı ve milletvekillerine yönelik eylemlerle de Kürt-Türk çatışması çıkarmayı hedefledikleri değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.