Ermeni Patriği Mutafyan hakkında şok iddia

Ermeni Patriği Mutafyan hakkında şok iddia
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede, sanık İbrahim Şahin'in İstanbul'daki evinde ele geçirilen eylem planları içerisinde Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast planının da olduğu ifade edildi. İddianamede, örgüt üyele

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği üçüncü iddianamede, örgütün darbeye zemin oluşturmak için gerçekleştirmeyi planladığı eylemlerden Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelin suikast planına yer veriliyor. Detaylı bir şekilde anlatılan eylem planının, sanık İbrahim Şahin'in İstanbul'daki evinde ele geçirildiği vurgulanıyor.

Belgenin "Eylemin İcrası" başlıklı bölümünde şu bilgilere yer veriliyor: 

"a- 1. aşamada: cccc tarafından hedefin araçla ibadethaneden çıkış-giriş yaptığı periyodik zamanlar tespit edilecektir. Periyodik zamanlar tespit edilmez ise çıkıştan sonra ne kadar süre içerisinde geri döndüğü ortalama olarak tespit edilecektir. Planın devamında hedefin çıkış saati ÇK, giriş saati ise GS şeklinde ifade edilecektir. Eylemin icra edileceği gün E, eylem saati ise ES olarak ifade edilecektir.

b- 2. aşamada: E-1 günü Ek-B'de bulunan temin planına göre (Gizli depo planı) uygun olarak 2 adet lav silahını temin edecek ve Ek-A hedef bölgesi krokisinde belirtilen 1 ve 2 nolu binaların çatısında kiremit altındaki baca akışlarının Sevgi Sokağa bakan yönlerine gece karanlığından istifade ile yerleştirilecektir.

c- 3. aşamada: Bildirilecek E günü gözetleyici hedef bölgesini gözetleyecek şekilde bölgede bulunacak ve hedefin çıkışını lidere bildirecektir.

d- 4. aşamada; ES'den 15 dakika önce dddd (1) nolu, eeee (2) nolu binaların çevresinde yerlerini alacak ve durumun emniyetli olduğunu belirtmek için dddd kol saatini sağ elinde sarkıtacak, eeee ise sol elini cebinde bulundururken sağ eliyle sigara içmeye devam edecektir. Aksi hareket tehlike işareti olarak kabul edilecektir. ES'den 10 dakika önce ffff (1) nolu, gggg ise (2) nolu çatılarda Sevgi Sokağını lav silahı ile altına alabilecek şekilde yerlerini alacaklardır. 

e- 5. aşamada: Hedefin sokağa girmesiyle her iki tetikçi de atış yapmaya hazır olacak ve birisi atış yaptığında diğeri de hedef gözetmeksizin atışını gerçekleştirecek ve hedef bölgesinden uzaklaşacaklardır.

f-İrtibat kurma esasları: İrtibat sadece başkanın üyelere ulaştıracağı cep telefonları ile olacaktır.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.