KKTC’de Kur’an kursu düşmanlığı

KKTC’de Kur’an kursu düşmanlığı
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, cami hocalarının kendilerinin belirtmediği yerlerde Kur’an kursu veya din kültürü ve ahlak bilgisi dersi vermesinin karşısında olduklarını belirterek, “Bizim görevlendirdiğimiz kişiler dışında kimsenin bu kursları

Eroğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken, sendikaların grevleri, ek mesailer, Kur’an kursları ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Eroğlu, bazı camilerde hocalar tarafından verildiği söylenen Kur’an kursları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bunların geçmişten gelen alışkanlıklar olduğunu, hocalar ve cami imamları tarafından din ve ahlak bilgisi dersi verilmesine karşı olduklarını söyledi.

Basında adı geçen iki köy camisinde öğretmenlerin bahsettiği kurslardan bilgisi olmadığını belirten Eroğlu, kursların mutlaka İlahiyat Fakültesi mezunu kişiler tarafından verilmesini öngördüklerini vurguladı. Bu işin ehil kişiler tarafından yapılması gerektiğini, bunun dışında olanlar için emniyet kuvvetlerinin gerekli tedbirleri alacağını belirten Eroğlu, Eğitim Bakanlığı’nı ve Din İşleri Dairesi’ni de devreye koyarak bunların önüne geçilmesi için her türlü tedbiri alacaklarını bildirdi. Başbakan Eroğlu, “Cami hocalarının bizim belirtmediğimiz yerlerde Kur’an kursu vermesinin karşısındayız. Bizim görevlendirdiğimiz kişiler dışında kimsenin bu kursları yapma hakkı yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.