Korkunç senaryo!

Korkunç senaryo!
Kabul edilen 3. ETÖ iddianamesi, örgüt üyelerinin, laik-anti laik çatışması çıkarmak ve AK Parti’yi indirmek için üst düzey bir Yargıtay yetkilisine suikast planlandığını ortaya koydu.

Ergenekon'un 3. iddianamesinde; örgüt üyelerinin gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlere ayrıntılı bir şekilde değiniliyor. Ülkeyi belli dönemlerde krizlere sokan karanlık cinayetlerle, Ergenekon’un bağlantıları bir bir ortaya çıkarken, kabul edilen 3. iddianame, örgüt üyelerinin laik-anti laik çatışması çıkarmak için yapacakları karanlık eylemleri deşifre etti. 

İDDİANAMEDE DANIŞTAY VURGUSU
Planlanan eylemlerle ilgili genel değerlendirmenin bulunduğu bölümde yer alan, “Eylemlerin özelliklerine bakıldığında; her eylemde farklı amaç ve hedefler gözetildiği anlaşılmaktadır. Yargıtay'da üst düzey bir yetkiliye yapacakları suikast girişimi ile Danıştay saldırısında olduğu gibi ülkede laik-anti laik çatışması hedeflenmiştir” ifadesi dikkat çekiyor. 

YOKSA YALÇINKAYA MI?
İddianamede üst düzey yargı mensubunun adı verilmezken, söz konusu ismin kulislerde AK Parti’ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya olduğu konuşuluyor. Kulislerde, halkın büyük çoğunluğunun oyunu alarak iktidar olan partiyi hedef alan ‘Yalçınkaya’ya yapılacak muhtemel bir suikastın ardından darbecilerin muhafazakâr cepheleri suçlayacakları düşüncesi’ gün boyu dile getirildi. AK Parti’ye kapatma davası açan Yalçınkaya, Ergenekoncu medya tarafından ‘kahraman’ ilan edilmişti.

İP’DE ELE GEÇİRİLEN YARGITAY KROKİSİ DOĞRU ÇIKTI
İddianamede, İşçi Partisi'nin Ankara'daki genel merkez binasında yapılan aramalarda ele geçirilen CD içerisinde "Yargıtay" isimli pdf dosyasında Yargıtay binasının elle çizilmiş krokisinin bulunduğu belirtilerek, "Söz konusu krokinin ve bilgilerin doğru olup olmadığının anlaşılabilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı ile görüş sorulmuş, alınan cevabi yazıda; Yargıtay binasına ait olduğu değerlendirilen krokiyle ilgili bilgilerin tamamen doğru olduğu bildirilmiştir. Dolayısıyla, Yargıtay binasına ait kroki ve bilgilerden Ergenekon silahlı terör örgütünün Yargıtay Başkanlığı'nda görevli üst düzey bir yöneticiye yönelik suikast hazırlıkları yaptığı anlaşılmıştır" denildi.

ASLAN DEĞİRMENCİ /VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.