Demirel’e bile sarılmışlar

Demirel’e bile sarılmışlar
Ergenekon davasıyla ilgili ilginç ifadeler sarfeden ve Ergenekoncuların avukatlığına soyunan Demirel’e, Ergenekoncuların Org. Karadayı aracılığı ile önderlik teklifi götürdüğü ortaya çıktı.

Ergenekon sanıklarının çoğuyla sıkı ilişkisi olduğu bilinen 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in, Ergenekoncuları savunması boşuna değilmiş. Geçtiğimiz aylarda Ergenekon davasıyla ilgili ilginç ifadeler sarfeden ve Ergenekoncuların avukatlığına soyunan Demirel’e, Ergenekoncuların önderlik teklifi götürdüğü ortaya çıktı.

GENERALLERİN DEMİREL’DEN RİCASI
3. Ergenekon iddianamesinde yer alan ve zanlılardan Hasan Ataman Yıldırım’da ele geçirilen bilgisayar ana belleğinde yapılan incelemede bulunan ve 25 Ağustos 2005 tarihini taşıyan bir e-postanın, “Generallerin Demirel’den ricası” başlığını taşıdığı tespit edildi.

ÖNDER OLUN
E-postada, İsmail Hakkı Karadayı başkanlığında askerlerin Balgat’ta bir araya geldiği ve toplantı sonunda Demirel’i ziyaret ederek, “Sıkıntılıyız... Bu gidişe dur dememiz lazım. Önder olun” dedikleri ortaya çıktı.

MESAJ KARADAYI’DAN
“Ekosiyaset” adlı e-posta grubuna gönderildiği saptanan mesajın metni şöyle: Generallerin Demirel’den ricası: Liderliğini Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın yaptığı askeri grup, önce Balgat’taki karargâhta toplandı, ardından soluğu Demirel’in evinde aldı. Liderliğini Karadayı’nın yaptığı, aralarında emekli generallerin de bulunduğu 87 askerin 1 ay önce Ankara Balgat’ta bir toplantı yaptıkları ortaya çıktı. Toplantı sonunda Karadayı, Demirel’i ziyaret ederek, ‘Sıkıntılıyız, ülke için can siperhane çalıştık. Bu gidişe dur dememiz lazım. Önder olun’ dedi.”

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.