Doğan, ‘Büyük Kulüp Üyesi’

Doğan, ‘Büyük Kulüp Üyesi’
Son Ergenekon iddianamesi, geçmişte yaşanan karanlık olaylara ışık tutarken, çok ilginç iddiaları da beraberinde getirdi. Ergenekoncu Yalçın Küçük ile Kadir isimli şahsın arasında geçen görüşmeler ise gündemi sarsacağa benziyor. İkili arasında geçen görüş

Aslan DEĞİRMENCİ'nin haberi / VAKİT

Teknik takibe takılan görüşmelere yer verilen iddianamede Ergenekoncu Yalçın Küçük ile Kadir isimli şahsın arasında geçen görüşmeler ise gündemi sarsacağa benziyor. İkili arasında geçen görüşmede medya üzerine uzun uzun değerlendirmeler yapılıyor. Görüşmede Aydın Doğan hakkında da tespitlerde bulunduğu görülen Yalçın Küçük’ün, “Aydın Doğan ile biz büyük oynarız. Aydın Doğan Büyük Kulüp üyesidir” diyor.

İfadesinde ise Küçük’e “Biz büyük oynarız Aydın Doğan’la” diyerek hangi konudan bahsettiği sorulduğunda, Küçük, ne için bu şekilde konuştuğunu bilmediğini iddia ediyor. Savcıların, “Büyük Kulüp”ün ne olduğu ve kulübün üyeleri sorulduğunda ise Küçük, Büyük kulübün her konuda çok etkili bir kulüp olduğunu, Aydın Doğan’ın da üye olduğunu belirttiği görülüyor.

28 ŞUBATÇILAR VE MASONLAR BİR ARADA


İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison tarafından kurulan “Büyük Kulüp” adlı derneğin As Başkanlık görevini 28 Şubat'ın en etkin isimlerinden olan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir yürütüyor. Derneğin Disiplin Kurulu Başkanlığı’nı Ergenekon davasına karşı çıkan yargıdaki üst düzey birçok kimseyi göreve getiren ve “Refahçıları mı atasaydım” sözüyle tanınan CHP'li eski Bakan Mehmet Moğultay yaparken, Moğultay’ın yardımcılığını ise 28 Şubat sürecinde orduda darbeci tavırlarıyla ön plana çıkan 1. Ordu eski Komutanı Emekli Orgeneral Necdet Timur’un yaptığı biliniyor. Derneğe üye olanlar arasında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası başkanlarının yanısıra, çok sayıda emekli asker ve bürokrat da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.