‘Ecevit şovmen, Baykal soytarı’

‘Ecevit şovmen, Baykal soytarı’
Ergenekon’un 3. iddianamesinde, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’un, “dostum” dediği Ergenekon sanığı Engin Aydın’ın, pasif davranmakla suçladığı Baykal’a ağza alınmayacak sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

Hasan TOSUN'un haberi...

İddianamenin 57. sayfasında Kent Otel toplantılarının organizatörü olduğu iddia edilen Ergenekon sanığı Engin Aydın, İsmet C. ile 19.08.2008 tarihinde yaptığı telefon görüşmesinde, Baykal’a ağır hakaretlerde bulunuyor. İddianamede, Aydın’ın, “Şimdi İsmet Paşa aranmıyo mu? Var mı İsmet paşa gibi bi lider? Ecevit bi şovmendi, Baykal bi soytarı” dediği, İsmet C.’nin ise “Hiç sorma” dediği, Engin Aydın’ın “Bu koltuğu hak ediyolar mı?” dediği ve görüşmenin devamında Engin Aydın’ın, “Yav Kazım Kolcuoğlu gibi aslan gibi çocuk millet vekilliğine müracaat yapıyo ediyo o biliyosun Samsun gençlik kolu başkanlığından gelmedir. Kazım Kolcuoğlu İstanbul Baro başkanı. Adaylığını reddediyo Ziraat Mühendisleri Odası başkanı pırıl pırıl bi çocuk. Sabih Kanadoğlu’nu listeye almıyo ya” dediği ve İsmet C’nin ise “Evet ne yapalım” dediği ortaya çıktı.

BAYKAL’A: ŞEREFSİZ!..
Engin Aydın, 02.09.2008 tarihinde Yücel Y. ile yaptığı telefon görüşmesinde Baykal’a yönelik hakaretlerini sürdürüyor. İddianamenin 58. sayfasında, Yücel Y.’nin “Ya bu Amerika bunlar Amerikancı değil mi abi bu Tarafcılar” dediği, Engin Aydın’ın “Tabii canım Amerikancı tabii” dediği, Yücel Y.’nin “Amerika Tayyib’i sildi demek ki abi” dediği, Engin Aydın’ın “Bu o demektir tabii ya. Çok enteresan bana da çok enteresan ya biraz evvel İlhan abiyle konuştum haberi var mı acaba neyse o öğrenmiştir onu” dediği ve görüşmenin devamında Engin Aydın’ın “Yav neler seyredicez ya ve ortada parti yok biliyo musun aha CHP’nin hali Baykal’ın demecini okudun mu bugün parti meclis toplantısını. ‘Hantal bi parti haline geldik’ diyo. Ulan getiren sen değil misin şerefsiz” dediği belirtiliyor.

“ŞENER PAŞA BAYKAL’A YALVARMIŞ”
İddianamenin 559. sayfasında, Engin Aydın ile Ahmet A. arasında 01.07.2008 tarihinde geçen telefon görüşmesinde Şener Eruygur’un, AK Parti’ye karşı birlik olunması için Baykal’a yalvardığı belirtiliyor. Engin Aydın’ın, Ahmet A.’ya, “Şener Paşa gidip yalvardı Baykal’a, ‘toparlayın yapmayın, tek parti kaldı iki partili bir demokrasi olsun, bir taraf eriyor sen eritiyorsun’ diye. Bu adamlar demokrasi için çırpınıyorlar ben içindeyim ben tanıyorum bunları yav” dediği ve Ahmet A.’nın da “Olacak iş değil tabii canım” diyerek tasdik ettiği anlatılıyor. Ayrıca iddianamede, Kent Otel’de yapılan toplantılarda sosyal demokratların birleşmesi için Deniz Baykal’a teklif götürüldüğü, bu konuda öncü olması gerektiği belirtiliyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.