ETÖ ahtapot gibi!

ETÖ ahtapot gibi!
İddianameler, Ergenekon Terör Örgütü’nün bir ahtapot gibi her yere kol uzattığını gözler önüne seriyor... Ergenekon’un bir kolu MHP’ye, bir kolu CHP ve DSP’ye, bir kolu da yargı ve üniversiteye uzanmış!.. ETÖ, kökü d

HASAN TOSUN-ÜSAME KARAKIŞ'ın haberi...

Ergenekon soruşturması ile ilgili hazırlanan 3. iddianamede rektörlük seçimlerinde 2. gelen Yunus Söylet’in, örgütün hedefi haline geldiği ve atanmaması için faaliyette bulunulduğu belirlendi. Yunus Söylet’in atanmasının gündeme geldiği günlerde birinci gelen Ali Akyüz ve Yunus Söylet haricindeki adayların seçimden çekileceği söylentileri, Ergenekon tarafından yürütülen bir projeymiş. Ergenekon sanığı 19 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Ferit Bernay ile Cenk B. arasında 16.12.2008 günü saat 22.44’de gerçekleşen bir telefon kaydında Yunus Söylet’in önünün nasıl kesilebileceği konuşuluyor ve ikili arasında şu diyalog gerçekleşiyor:
Cenk: İyi değilim ağabeycim ne yapayım yani, bütün elimizden geleni yaptık, başaramadık..
Ferit: Ne oldu bugün?
Cenk: Ali Akyüz birinci oldu 486 oyla.
Ferit: Hı, bir Ali Akyüz oldu, ikinci Yunus mu oldu?..
Cenk: Şimdi biz, ben yani biraz bu diğer adayları tehdit ettik biz, yani sizin yüzünüzden oy bölünürse, şey olursa, bak sizi rezil ederiz falan diyerekten... Şimdi biraz baskı kuruldu bu adaylara, Yunus dışındaki adaylara biz baskı kurarak çektirtirsek bunları, iki kişi kalırsa seçim yenilenir mi, yoksa iki kişiyle seçime YÖK gider mi?..
Ferit: O biraz karışık; çünkü yasa diyor ki ağabey, üç kişi şeye sunulmak durumunda, şey 6 kişi, şey sunulmak zorunda, şimdi bunlar bir kere 6 kişiyi sunmak zorunda, şey üniversite...
Cenk: Çekeceğiz bu ay, iki kişi dışında kalmayacak kimse..
Ferit: Ha o zaman bu yasal yönden problem çıkarabilir; çünkü Cumhurbaşkanı’na da sonuçta üç kişi gidecek, burada ben yokum kardeşim dediği zaman sorun çıkabilir, yasal yönden sorun çıkabilir.
...
Cenk: Peki Ferit şimdi 4 kişi çekilirse yeter mi, yoksa katılan 13 kişinin 11’inin de çekilmesi mi gerekir; çünkü...
Ferit: 6-6’nın altına düşmesi lazım..
Cenk: Yedek oyun yani
Ferit: Yani ilk 6’nın altına düşmesi lazım; yani beş kişiye düşerse iş...
Cenk: Ha..
Ferit: Yani bir kere 6 kişi varsa bitti demektir, 6 kişiyi yolluyor yukarıya, orada bitiriyor işi; on o yani dolayısıyla ee yollanan kişinin sayısının yani seçimden çekilenin altının altına düşmesi lazım, beş olursa sorun olur seçimi...
Cenk: Biz bu altı kişinin 4’ünü çekebileceğiz, belki ikiye düşüreceğiz...
Ferit: Belirlenen altı kişinin, belirlenen 6 kişinin önemi yok abi. Kaç kişiye oy çıktı, kaç kişiye oy çıktı?..
Cenk: 13’üne de çıktı değil mi?..
Ferit: 13’üne oy çıktı 13 kişiden...
Cenk: 11’i çekilmesi..
Ferit: Yani yok bu 13 kişiden şeye düşmesi için, yani 5’e düşmesi için kaç kalıyor geride, 5 artı 8, 8 kişinin çekilmesi lazım...
Cenk: Yetiyor mu 8 kişi çekilse?..
Ferit: 8 kişi çekilirse 5’e düşüyor..
Cenk: Peki.
Ferit: Yani o zaman bir şans olabilir, yani hani böyle bir şans olabilir...
Cenk: Ferit peki...

ETÖ’NÜN KÖŞK ADAYLARI MHP’DEN
Ergenekon’un 3. iddianamesinde, Ergenekoncuların, Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Gül’ün aday olmasını bile “darbeye davetiye” olarak nitelendiren Ergenekoncular, darbenin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmayı planladıkları ortaya çıktı.
Ergenekon sanığı Emekli Albay Hüseyin Vural’ın evinde elde edilen dökümanlara göre, “Yeni Cumhurbaşkanımız Sabahattin Çakmakoğlu.eml” isimli e-posta dosyanın incelemesinde, 18 Ağustos 2007 günü “goksenin vilhanfgjyahoo.com.tr” e-posta adresinden “atam izindeyiz(o)/yahoogroups.com” mail grubu ile farklı adreslere gönderilen e-postanın içeriğinde, “Eğer aday gösterirse ki gösterdi, darbeye davetiye çıkarmış olacak. Ancak eğer böyle işlemezse senaryo ve Gül seçilirse, TSK’nın geri adım atması prestij kaybına uğratacağı için, bunun anlamı uygun olduğu anda darbe demektir. Aklın yolu birdir. O bir de yeni Cumhurbaşkanımız Çakmakoğlu demektir” şeklinde ifadeler yer alıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos 2007 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı oldu.

KILIÇDAROĞLU’NA DOSYA SERVİSİ
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ortaya çıkardığını iddia ettiği dosyaların Ergenekoncular tarafından servis edildiği ortaya çıktı. Ergenekon’un 3. iddianamesinde, 7 Aralık 2008 tarihinde Ergenekon sanığı Ünal İnanç ile Mustafa G.D. arasında geçen telefon görüşmesine göre, Gökçek ile Kılıçdaroğlu’nun televizyonda yapacağı tartışma öncesinde Gökçek aleyhine dosyaların Kılıçdaroğlu’na ulaştırılması konuşuluyor. Buna göre Mustafa G.D., Ünal İnanç’a, “Şimdi Kılıçdaroğlu’na bir dosya iletmemiz gerekiyor bir belge” ve “Şeyle alakalı ııııı Belko ile Gökçek’le alakalı” dediği, İnanç’ın ise “Tamam hemen gönderin bana bi şekilde veya birisini göndereyim alsın senden” diye yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu ile Gökçek, 17 Aralık 2008’de saat 19.00’da gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu haber bülteni programında karşı karşıya gelmiş ve Kılıçdaroğlu, Belko şirketi ve doğalgaz sayaçlarıyla ilgili iddiaları belgeleriyle gündeme getirmişti.

“KILIÇDAROĞLU’NA BİR DOSYA İLETMEMİZ GEREKİYOR”
7 Aralık 2008 tarihinde saat 12.07 sıralarında Ünal İnanç ile Mustafa G.D. arasında geçen görüşme şöyle:
Ünal İnanç: “Buyur hayatım”
Mustafa: “Abi”
Ünal İnanç: “Hı”
Mustafa: “Şimdi Kılıçdaroğlu’na bir dosya iletmemiz gerekiyor, bir belge”
Ünal İnanç: “Olur, olur”

“BELKO’YLA, GÖKÇEK’LE ALAKALI”
Mustafa: “Bu şeyle alakalı, BELKO’yla, GÖKÇEK’le alakalı”
Ünal İnanç: “Tamam hemen gönderin bana bi şekilde veya birisini göndereyim alsın senden”
Mustafa: “Ha şimdi hadise şu, hadise şu, bu Belko ile ilgili 2. Ağır Ceza’da açılmış nitelikli dolandırıcılığa ilişkin bir dava, bu iddianame iddianame”
Ünal İnanç: “Anladım”

“DÜELLOYA ÇIKACAKLAR YA ÇOK ÖNEMLİ”
Mustafa: “Ve burada malum şimdi düelloya çıkacaklar ya”
Ünal İnanç: “Anladım”
Mustafa: “Şimdi televizyon düellosuna çıkacaklar ya, çok önemli bir”
Ünal İnanç: “Malum malum”
Mustafa: “Çok önemli yani”
Ünal İnanç: “Oldu hayatım”
Mustafa: “Tamam abi”
Ünal İnanç: “Şık olur”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.