TBMM’ye Toptan atama!

TBMM’ye Toptan atama!
Eski lideri Demirel’e yakınlığıyla bilinen Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Köksal Toptan’ın giderayak skandal denilecek kıyak atamalar gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

YENER DÖNMEZ'in haberi...

ATAMALARA DAVA AÇILACAK
Toptan’ın son dakikada yapmış olduğu sözkonusu atamalar Meclis personeli arasında huzursuzluğa yol açarken bazı Meclis personelinin bu atamalara karşı dava açma yoluna gideceği öğrenildi.

ŞEF OLAMAZDI AMA BAŞMÜŞAVİR OLDU!
Toptan’ın atamalarından en çok dikkat çekeni; Özel Kalem Müdürü İnci Soytok’u kamuda Başbakanlık Müsteşarına eşit sayılan 7600 ek göstergeli TBMM Başkan Başmüşavirliği kadrosuna ataması oldu. Söz konusu atamanın, TBMM Görevde Yükselme Yönetmeliği’nin 13. Maddesine aykırı olarak gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Yönetmelik çerçevesinde, bu kadroya atamanın gerçekleşebilmesi için, en az 4 yıllık üniversite mezunu olmak kaydıyla şef ve üst düzey yönetim kademelerinde fiilen 5 yıl hizmeti olması gerektiği belirtiliyor. Toptan’ın kalem müdürü Soytok ise hem lise mezunu hem de sadece 2 yıllık hizmeti bulunuyor.

DYP’Lİ ÖZEL KALEM MÜDÜR YARDIMCISINI BAŞKAN MÜŞAVİRİ YAPMIŞ
Toptan’ın atamalarından diğer dikkat çeken atama ise Özel Kalem Müdür Yardımcısı Veteriner Cengiz Sağlam. DYP gençlik kollarında yetişen Sağlam’ı da kamuda, Müşavir Yardımcılığına eşit olan 6400 ek göstergeli Başkan Müşavirliği kadrosuna atadı. Görevde Yükselme Yönetmeliği’ne göre, Başkan Müşaviri olabilmesi için en az Müdür kadrosunda çalışmış olmak ve fiilen 5 yıl yöneticilik yapmak zorunluluğu bulunduğu belirtiliyor. Sağlam’ın, bu iki şartın hiçbirini taşımadığı kaydediliyor.

SOYTOK’U KALEM MÜDÜRÜ YAPMAK İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞTİRDİ
Toptan, 14 Mayıs 2008’de de Görevde Yükselme Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak Özel Kalem Müdürlüğüne yapacağı atamalarda, “Eğitim istisnası” getirmiş ve eğitim şartı yeterli olmayan Soytok’a ve diğer yakın çevresini atayabilmek için “üniversite mezunu” olma mecburiyetini kaldırması dikkat çekmişti.

TÜM KADROLARA “EŞ DOST” DOLDURMUŞ
Toptan’ın, 2 yıl boyunca 800’e yakın açıktan atama yaptığı, başta kendi oğlu ve ağabeyinin gelini olmak üzere birçok akrabasını da kadroya dâhil ettiği iddia ediliyor. Toptan’ın, son dakikada yaptığı onlarca atama yüzünden boş kadro kalmadığı, yeni Başkan Mehmet Ali Şahin’e yakın çalışma arkadaşlarına kadrosuzluk nedeniyle yer olmadığı belirtiliyor. Toptan döneminde yapılan tüm atamaları, yeni Meclis Başkanı Şahin’in hukuki açıdan mercek altına alacağı ileri sürülüyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.