ETÖ, ülkeyi karıştırmak için Baydemir'i vuracaktı

ETÖ, ülkeyi karıştırmak için Baydemir'i vuracaktı
Polis tetikçiyi yakalamasaydı Baydemir'i öldüreceklerdi

Ergenekon yapılanmasının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i öldürmek istediği, fakat polisin son anda tetikçiyi yakalamasıyla bu eylemin gerçekleşemediği belirtiliyor. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon soruşturmasıyla ilgili 3. iddianamede yer alan bilgilere göre, tetikçi Selim Akkurt'un 2 ayrı cinayet dosyasından firari olduğu ifade ediliyor. 

Ergenekon soruşturma kapsamında bugüne kadar elde edilen delillerden, örgütün darbe zemini oluşturmak için çok sayıda silahlı eylem gerçekleştirdiği, darbe zemini oluşturamayınca, kanlı eylemler planladıkları tespit edildi.

Ergenekoncuların, 2007 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'e silahlı saldırıda bulunacağı ortaya çıktı.

Ergenekon sanıklarından Mehmet Fikri Karadağ ve etrafındaki şahıslara yönelik yapılan teknik takip çalışmalarında Karadağ'ın Veli Küçük ile gizlice görüştüğü günlerde suikast hazırlığı yapıldığı belirlendi. Özellikle DTP'li şahıslara yönelik eylem hazırlıklarını hızlandırdıkları görülünce Mehmet Fikri Karadağ ve olayda tetikçi olarak kullanacakları şüpheli şahıslara yönelik fiziki takip çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Yapılan takip çalışmalarında Mehmet Fikri Karadağ'ın olayda tetikçilik yapacak Selim Akkurt ile gizlice buluşmaya çalıştığı belirlendi. İstenmeyen olayların engellenmesi için olayda tetikçilik yapacak olan Selim Akkurt, polisin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.

Akkurt, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İddianamede, "Diğer taraftan sanık Mehmet Fikri Karadağ'ın '...Bu uğurda ölmek var, öldürülmek var, öldürmek var' şeklinde şiddet çağrısı içeren yemin merasimi göz önüne alındığında örgütün bu suikastleri gerçekleştirme konusunda kararlı olduğunu ortaya koymaktadır." denildi.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.