Hürriyet’te ikinci çürük

Hürriyet’te ikinci çürük
Hürriyet Gazetesi’nde Ahmet Hakan’dan sonra başka bir çürük daha tespit edildi. Gazetenin Kültür Sanat yazarı Doğan Hızlan’ın da çürük raporu alarak askerlik görevini yerine getirmediği belirlendi. Müzikle ilgilenen ve çok iyi kulağa sah

Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan’ın çürük raporlu olduğu ortaya çıktı. Daha önce Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un dalağından ve midesinden dolayı çürük raporu alarak askeri gitmediği bilinirken, şimdi de Hürriyet’in diğer yazarı Doğan Hızlan’ın çürük raporlu olduğu belirlendi.

Doğan Hızlan Vakit’e yaptığı açıklamada, kulağındaki ve midesindeki rahatsızlık sebebiyle çürük raporu alarak askere gitmediğini söyledi.

Hürriyet yazarı Hızlan’ın, müzikle ilgilenen ve çok iyi kulağa sahip olduğu biliniyor. İyi bir kulak gerektiren bir mesleği de yapan Doğan Hızlan’ın, kulak rahatsızlığından dolayı “çürük alıp askere gitmedim” demesi dikkat çekti. 

HIZLAN, ASKERE GİTMEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMIŞ
Okuyucularına kendini piyano sevdalısı ve klasik müzik hayranı olarak takdim eden Hızlan’ın, hayatı boyunca askere gitmemek için büyük uğraşlar verdiği öğrenildi. Doğan Hızlan’ın, arkadaş çevresinde askerlik meselesi açıldığında; askerlik yapmadığını gündeme getiren arkadaşlarına “aman sus”, “tek ürpertim bu!” şeklinde ifadeler kullanarak konuyu kapatmaya çalıştığı belirlendi. 
Hızlan’ın, ayrıca geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve tartışmalara yol açan Topkapı Sarayı’ndaki İdil Biret konserinde de dj (müzik akışını kontrol eden, parça seçiminde ve parçalar arası geçişlerde uyum sağlamakla görevli kişi) olarak afişlerde isminin yer alması “Doğan Hızlan’ın kulağı sadece askerliğe gelince mi hasta, kulağında gerçekten bir rahatsızlık var mı?” sorusunu gündeme getirdi.  

KÖŞESİNDEN ASKERLİK TALEBİNDE BULUNMUŞ
Doğan Hızlan bedelli askerliğin gündeme geldiği 1999 yılında ise “Bedellide haksızlığı önlemek” başlığı ile yayınladığı yazıda, bedelli askerliğin sadece belli kişilere olmasına sitem ediyor ve herkesin bu haktan yararlanmasını istiyor. Hızlan’ın yazısında özetle askerlik konusunda şu satırlar yer arıyor; “Söz konusu hakkaniyet ve eşitlik olunca, yazma sorumluluğunu duydum. (…) Nedense Tarkan olayından sonra, toplumun gözü önünde bulunanlarda bir asker kaçaklığı kompleksi başladı, aileler de doğrusu bunda çok hassas davrandılar. (…) “NEDEN onlara bedelli askerlik de bize değil.” Çoğu aynı yaştaki insanların düştüğü bu eşitsizlik giderilebilir.” 

HÜSEYİN KULAOĞLU /VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.