Yeni Haçlı Seferleri bu ülkeden başlayacak

Yeni Haçlı Seferleri bu ülkeden başlayacak
Yaklaşık bin yıl öncesine kadar Papa’ın organize ettiği Haçlı Seferleri, şimdi Avustralya’dan başlatılıyor. Avustralya’daki kiliseler, sonbaharda bir araya gelerek Hıristiyanlığın İslam tehdidi altında bulunduğuna dikkat çekecek, İslam&r

AVUSTRALYA'DA BİR TİMSAH HELİKOPTERİ BÖYLE DÜŞÜRDÜ

Avustralya’da her geçen gün artan İslam ve Müslüman karşıtlığı, Hıristiyan liderlerinin sonbaharda düzenlemeyi planladığı İslam karşıtı konferans ile yeni bir boyut kazandı. Daha önce Sdney’de Müslümanların okul açma planını protesto eden Hıristiyan liderler, 21 Kasım’da “Avustralya’nın Geleceği ve Küresel Cihad” konulu konferansta Hıristiyanlığın Avustralya’nın mirası olduğuna ve İslam’ın bunu tehdit ettiğine vurgu yapacak. 

PAPAZLARA ‘TOPLANIN’ ÇAĞRISI
Avustralya’daki papazları konferansa davet eden Evanjelik Kilisesi lideri Fred Nile, İslam ve Hıristiyanlık arasındaki çatışmanın kendilerini kaygılandırdığını ve bu yüzden Hıristiyanlığı korumak için böyle bir konferansın önemli olduğunu söyledi. 

IRKÇILIK SUÇLAMASINDAN DEĞİL, MÜSLÜMANLARDAN RAHATSIZLIK DUYUYOR
Daha önce İslam ve Müslümanlara karşı ırkçı ifadeler kullandığı için mahkemeye çıkarılan Nile, ırkçılık suçlamalarından rahatsız olmadığını, kendisine rahatsızlık veren şeyin Müslümanlar tarafından yargılanması olduğunu kaydetti. 

İSLAM’A KARŞI ‘YETER’ DİYECEK
The Herald gazetesine konuşan bir başka Evanjelik lider Danny Nalliah ise, Avustralya’nın Hıristiyanlığı korumak için birçok nedeni bulunduğunu belirterek, İslam’ın kendilerine tehdit oluşturduğunu öne sürdü. Nalliah, “Belli bir yerden sonra bizlerin ‘yeter’ demesi lazım. Ulusumuz Hıristiyanlık değerlerine sahip çıkmalı” dedi.

MEHMET NEDİM ASLAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.