Cumhuriyet’e bomba işi Dalan’a kadar uzanıyor

Cumhuriyet’e bomba işi Dalan’a kadar uzanıyor
Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Doç. Dr. Emin Gürses’ten, şok açıklama... Doç. Dr. Emin Gürses, Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan firari sanık Yeditep

KENAN KIRAN'ın haberi...

ÜMRANİYE’DE BULUNAN BOMBALARLA DALAN İRTİBATLI!
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede, Sapanca’daki evinde yapılan aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Ergenekon tutuklusu Yarbay Mustafa Dönmez’in telefon görüşmeleri yer alıyor.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerinde, Emin Gürses, 23 Ocak 2008 tarihinde Yarbay Mustafa Dönmez’e, Oktay Yıldırım’da çıkan bombaların Bedrettin Dalan’la irtibatının olduğunu belirterek, “İstanbul’da bir iki avukat grubu var, Türkçüyüm mürkçüyüm diye geçiniyorlar. Dalan’la da bağlantıları var, bir sürü bağlantıları var. Alkolik bir ekip... Onlara dokundukları yok. Bu adam alındığı zaman ilk korumasını yaptığı adamın ismini veriyor ve o adama gidip sormuyorlar sen bunla ne işin var diye” demiş. 

MUSTAFA DÖNMEZ’İN EVİNDE ÇIKAN BOMBALAR, ÜMRANİYE’DE BULUNAN BOMBALARLA BENZER! 
Mustafa Dönmez, Emin Gürses’in Bedrettin Dalan ile ilgili sözleri üzerine, “Bir de şey demiş savcı Cumhuriyet gazetesindeki olayda da bağlantı araştırılacak” demiş. Dönmez’in konuşmalarından, Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalarla kendisi arasında irtibat kurulacağı endişesi taşıdığı görülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvar Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nün raporunda, Mustafa Dönmez’in Sakarya’da evinde bulunan bombaların, Oktay Yıldırım’ın evinde çıkan bombalarla benzer olduğu belirtiliyor.

İddianamede, “Şüpheli Mustafa Dönmez’in Sakarya’daki adresinde elde edilen el bombalarının Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvar Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nün 12.01.2009 ve 21.01.2009 tarihli Bomba Bilgi Merkezi İrtibat Raporu’nda; “30-12.06.2007 tarihinde İstanbul Ümraniye İlçesi Çakmak Mahallesi Samanyolu Caddesi Güngör Sokak No: 2’de elde edilen el bombaları ile benzerlik gösterdiği belirtilmiştir” deniliyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.