Dinlendiklerini anlayınca "Atatürkçü" oldular!

Dinlendiklerini anlayınca "Atatürkçü" oldular!
Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Bedrettin Dalan, telefon görüşmesi yaptıkları sırada "telefonlarının dinlendiği" konusunda birbirini uyarınca başlıyor bir "Atatürkçü, Vatansever" muhabbeti... İşte o görüşme...

Ergenekon'un 10. dalgasında gözaltına alınacağını anlayınca ABD'ye kaçan Yeditepe Üniversitesi sahibi Bedrettin Dalan'ın Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'la yaptığı bir telefon görüşmesinde "Bana daha büyük istihbarat geliyor" dediği ortaya çıktı. Haberal'ın, firardaki Dalan'a anjiyo için doktor ayarladığı da belirlendi.

Ergenekon'un 3. iddianamesinde Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Dalan'ın telefonla görüşmelerine de yer veriliyor.

Dalan'la arandığı dönemde konuştuğu saptanan Mehmet Haberal'ın anjiyo yaptırması için Dalan'ı ABD'de bir arkadaşına yönlendirdiği ifade ediliyor. Dalan, Türkiye'ye gelmesi halinde yakalanacağını anlattığı konuşmasında, "Şimdi gelir gelmez havaalanından bizi bir şekilde tutuklayacaklar tabii iki damarımda tıkalı hakikatten. Gideyim şunun anjiyosunu yaptırayım gerekiyorsa stenti taktırayım öyle geleyim." diyor. 

10 Ocak'ta yapılan görüşme şöyle: 

Dalan- Vallaha hocam bana daha büyük bi istihbarat geldi söyleyeyim bu telefonumda dinleniyor istedikleri gibi dinlensin. Seninki de dinlenir garanti.

Haberal- Ha tabi tabi ben biliyorum ha.

Dalan- Daha trajik bi istihbarat geldi istihbaratta şu bunlar şimdi böyle Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, vatansever kişileri toplayacaklar daha fazla 11. ve 12. dalga gelecek ondan sonra da bunları bunları affediyoruz hikayesiyle genel bir af kanunu çıkaracaklar oh Bedrettin Dalan'ı affettik, işte neydi şunu da affettik, bunu da affettik yani vatanseverler ama onu affederken Apo da affonulmuş olacak yani

Haberal-Hı olabilir o

Dalan- Teröristlere biraz da bunun için bu operasyonlar yapılıyor diyorlar ve bunu ben yeni duydum bu Amerika'da duydum.

Haberal- Yav şimdi burda tabi daha böyle bi takım uydurma kazılar yapılıyor kazılarda güya silah bulunuyor bilmem ne bir oyun bi rezalet ki iğrenç bi tablo."

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.