Birbirlerinin kuyusunu kazmışlar

Birbirlerinin kuyusunu kazmışlar
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddianameye göre, yargı, üniversite, medya, asker ve siyasetteki uzantıları deşifre eden operasyonlar, Ergenekon'un kimyasını bozuyor.

Örneğin, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un Kent Otel toplantılarına katılanların listesini istemesi endişe doğuruyor; Paşa 'paniklemekle' suçlanıyor. Kanaltürk'ün satılması, öfkeye yol açıyor; Yeni Parti lideri gazeteci Tuncay Özkan'ı da güvenilmez kılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği'ni ele geçirme mücadelesi kıran kırana geçerken Şener Eruygur bir hayli bunalıyor. Üniversitelerde hakimiyeti sürdürme çabalarını sekteye uğrattığına inanılan sadık adamlar, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz öncülüğünde neredeyse aforoza uğruyor. Bu arada, 'Ergenekon'un avukatıyım' diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal salvolardan nasibini alıyor. Ergenekon'un diğer yüzünü ele veren ve 'Bizans entrikaları'nı hatırlatan ayrıntılardan bazı bölümler iddianameye şöyle yansıdı: 

BÜTÜN SAHTEKÂRLARI TOPLUYORSUNUZ 

Son dönemde ulusalcı çizgide boy gösteren eski Bakan Yaşar Okuyan pek sevilmiyor. Engin Aydın, Yücel Yener'e, "Bu adama hiç güvenim yok." diyor. Yener'in karşılığı daha sert oluyor: "Bütün sahtekarları topluyorsunuz kardeşim. Dedim ya onun bi sevgilisi vardı. Onun işini yapmadım diye benim üstüme müfettiş gönderdi. Sahtekar bir heriftir o ya." Aydın, 'biz kaç kişiyiz' grubuyla ilişkilerin donduğunu değerlendirirken de "Okuyan'ın dümenleri bunlar. Bunlarda entrika hep var." diyor. 

Sanık eski Genelkurmay Hukuk Müşaviri Erdal Şenel ifadesinde, tutuklu yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın Kanaltürk'ün satılmasına 'ihanet' dediğini anlatıyor. Hurşit Tolon, dava arkadaşlarınca fazla hırpalanan isim. Bir ADD şubesi için ağza alınmayacak ifadeler kullanan Tolon'un gözaltındayken Kent Otel toplantılarına katılanların listesini istemesi tepki çekiyor. Listeyi tutan Engin Aydın, kızıyor: "Yani ispiyonculuk olur. Paşa, olmadık adamlarla gidip diyalog kurdu..." 

DOĞU PERİNÇEK'E GÜVENİLMEZ 

Operasyonların doğurduğu korku ve panik, eski İçişleri Bakanı Teoman Ü.'nün bir telefon görüşmesine yansıyor. Ü., Engin Aydın'a, "Niye aramıyorsunuz oğlum, bu Ergenekon'dan hepiniz korktunuz ya. İlhan Selçuk, o organize ediyor demiş senin için. Tolon, ihbar etmiş." diyor. Aydın'ın cevabı ise şöyle oluyor: "Koca orgeneral, paniğe bak ya." 

Doğu Perinçek'in birlikte hareket ettiği şahıslarla ilgili değerlendirmeleri de ilginç. Perinçek, "Bunların hepsi zavallı." diyor. İP lideri içinse sanıklardan İlhan Selçuk, "Yav bi de şey var; bilemiyorsun ki, yani Doğu yarın öbür gün ne yapar bilebiliyor musun?" ifadelerini kullanıyor. Muhatabı İ.Yıldız, "Evet, Doğu'ya güvenilmez ama." karşılığını veriyor. Selçuk, "Öbürleri daha iyi filan." diye ekliyor. 

Özkan'dan ADD'ye ağır hakaret 

Tuncay Özkan da boş durmuyor. Bir görüşmesinde Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay hakkında ağır ifadeler kullanıyor. Özkan, "Mustafa Özbek'ten paraları alıp tüymek kolay değil. Herkes nasıl tepkili... Bunlar kudurmuş durumdalar. Cumhuriyet Gazetesi iki kere iflas etti, vatandaştan topladığı paraları geri iade etmedi. Hisselerini mafya babası Gürbüz Çapan'a sattı." diyor. Ardından, Murat Ağırel'e 'Cumhuriyet okuma, ART'yi izleme' kampanyası başlatması talimatı veriyor. Özkan'ın ADD seçimlerine müdahalesi de hoş karşılanmamış. 'Karışma' telkinlerine kızan Özkan, bir arkadaşına "Ya bunların hepsi prostatlı" diyor. Sanıklardan ADD yöneticisi Mustafa Yurtkuran için 'geri zekalı' ifadesini kullanıyor. 

ATIN BU ADAMI ADD'DEN 

Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, hükümete yakın bir isme yol açtığı gerekçesiyle Kemal Gürüz'ün hışmına uğruyor. Eski YÖK Başkanı, telefon görüşmelerinde öfkesini kusuyor: "Karısını seçtirmek istiyor. Aradım, ulan sen dedim. Şener Paşa'ya, ADD'den bu adamı atın dedim. Sokağa çıkamayacak. " 

DENİZ BAYKAL'LA BİR YERE GİDİLMEZ 

CHP lideri Deniz Baykal da pek yaranamamış. Bazı Ergenekon sanıkları da Baykal için ağır ifadeler kullanıyor. Şener Eruygur'un, "Güvenilmez" dediği Deniz Baykal için, "Mümtaz Hoca ile birleşmek lazım bu Baykal ile bir yere gidilmez." cümlelerini kullandığı, Engin Aydın'ın ifadelerinde geçiyor.

Zekai Özçınar'ın haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.