Mitinge ambulans ekibini bile göndermiş

Mitinge ambulans ekibini bile göndermiş
Ergenekon soruşturması kapsamında darbeye zemin hazırlamak için yapıldığı iddia edilen cumhuriyet mitinglerine katılımı artırmak için her yol denenmiş. Darbe planlarında adı geçen ve 3. iddianamede örgütte yönetici olmakla suçlanan Başkent Üniversitesi Re

Mehmet Haberal'ın sadece televizyonla yetinmeyip katılımı artırmak için sahibi olduğu İstanbul Hastanesi'nin ambulans ekiplerini bile 'başlangıç' olarak nitelendirdiği, cumhuriyet mitinglerine gönderdiği 3. iddianamedeki telefon tapelerine yansıdı. 

Mehmet Haberal'ın 29 Nisan 2007'de yaptığı ve bu durumu anlatan telefon görüşmesi şöyle: "İstanbul Çağlayan'da cumhuriyeti koruma mitingi yapıldı. Kanal B saat 11'den itibaren çıkış noktasını özel olarak bu mitinge tahsis ettik. İstanbul olarak 10 kişilik bir ekiple gün boyunca canlı olarak yayınladık. İstanbul Hastanesi'ne talimat verdim. Ekiplerimiz ambulans dahil katılım sağladık. Üniversiteyi oradaki arkadaşlarımız bizim bayraklarla.." Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde gerçekleştirilen miting basında geniş yer bulmuştu. 

Eski rektörlerden Fatih Hilmioğlu'nun da, öğrencileri 14 Nisan 2007'de Tandoğan Meydanı'ndaki mitinge götürmek için otobüs seferi düzenlettiği iddianamede yer aldı. Hilmioğlu'nun mitinge katılmak için yola çıkan öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlarla kucaklaşarak onları Ankara'ya yolcu ettiğini gösteren görüntü kayıtları da ortaya çıktı. Öğrencilerin gitmesi için otobüs ayarladıklarını kabul eden Hilmioğlu, parası olmayan öğrencilerin yolculuk ücretini de akademisyenlerin ödediğini savundu. 

Haberal'dan Hilmioğlu'na: Atamalara dikkat! 

Ergenekon terör örgütünün kurucu ve yöneticisi olarak 3. iddianameye giren Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın, eski Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'na kadrolaşmaya yönelik talimat verdiği ortaya çıktı. Haberal, Hilmioğlu'na gönderdiği bir e-mailde, yapılacak atamalarda çok dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor. 

3. iddianamede yer alan e-mailde, "Sayın rektörüm, üniversitenize yapacağınız idari atamalarda dikkatli olmalısınız. Eski yönetimlerle diyaloğu olan personellerin atamalarının şube müdürlüğüne yapılması için çalışmalar yapıldığına dair duyumlar aldım. Bu atanacak kişilerin zihniyeti ve fikirleri bellidir. Bu kişileri araştırmadan ve soruşturmadan işlem yapmayınız." deniyor. İddianamede, iletinin Mehmet Haberal tarafından elektronik posta yoluyla gönderildiği, şüphelinin özel üniversite rektörü olmasına rağmen devlet üniversitelerinde görevli rektörlere personel atamalarında kadrolaşmaya yönelik emir ve talimat verdiği ileri sürülüyor. İddianamede Haberal'ın 2 kez ağırlıştırılmış hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Abdullah ÖZYURT'un haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.